Juniorii U14 CSM Târgu Jiu vor juca acasă la Turneul 2

Echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu va disputa, pe teren propriu, meciurile din Turneul 2 din Campionatul Național. Repartizați în Grupa 11, baschetbaliștii pregătiți de Carlos Popescu se vor confrunta cu FC Argeș Pitești și CSM Focșani.

Partidele din cadrul acestei faze se vor disputa pe 9 și 10 decembrie în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Tinerii baschetbaliști au debutat la jumătatea lunii noiembrie în noua ediție de campionat, sezonul 2023-2024, atunci când echipa pregătită de Carlos Popescu s-a deplasat la Craiova, acolo unde s-au disputat meciurile din cadrul Turneului 1 din Grupa 1.

Tinerii de la CSM Târgu Jiu au înregistrat două victorii și două înfrângeri. Gorjenii au câștigat împotriva echipelor din Craiova, respectiv SCM Univ. Craiova, scor 86-43, și 88-64 vs. ACS Îngerii Băniei Craiova, dar au pierdut cu CSU-UVT Timișoara cu scorul de 61-91, și cu ACS Champions Craiova, scor 63-85. Bilanțul înregistrat la Craiova menține echipa gorjeană în lupta pentru calificare în faza superioară a competiției, informează csmtargujiu.ro.

Pentru Turneul 2 s-a schimbat și formatul grupei. Dacă în turneul de debut al campionatului rezervat categoriei U14M am avut un format al grupei în care fiecare echipă a disputat nu mai puțin de 4 partide, în cel de-al doilea turneu se dispută doar două meciuri. În prima partidă, cea de sâmbătă, juniorii CSM Târgu Jiu se vor confrunta cu FC Argeș Pitești, iar duminică, cu CSM Focșani. Antrenorul Carlos Popescu speră ca băieții săi să profite de avantajul terenului propriu și consideră că echipa gorjeană merită să facă parte din Grupa Valorică A, între primele 24 din țară la această categorie de vârstă.

”Iată că am ajuns la numai două zile distanță de primul joc din cadrul Turneului 2. Turneu mai puțin solicitant ca număr de jocuri, două la număr, însă în care vom avea partide semnificative prin prisma rezultatului în ceea ce privește stăruința de a ajunge GVA. Acest turneu se dispută în sistem tur-retur, iar la finalul returului, cele mai bine 2 clasate vor continua lupta de menținere pentru GVA. Jocurile încep să se înăsprească și trebuie să rămânem concentrați la ceea ce avem de făcut pe toată durata fiecărei partide. Jucăm la Târgu Jiu unde beneficiem de sprijinul susținătorilor și iubitorilor de baschet. Dacă reușim încă de la început, dar și pe întreaga durată a partidei să dezvoltăm conceptul nostru de joc colectiv, cred că merităm să facem parte din GVA (24 de echipe). Momentan se luptă 36 de echipe din totalul de 50 înscrise în campionat. Timpul se comprimă și eu îmi doresc ca sportivii să fie toți apți de joc pe întreaga durată a turneului”, a declarat antrenorul Carlos Popescu, pentru site-ul oficial, acolo unde a prefațat turneul de la Târgu Jiu.

LOT CSM TÂRGU JIU: Matei Scornea, Sandu Dore, Vladimir Gugea, Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Mario Vezure, Alex Aniniș, Mihai Șcheau, Radu Coconețu. Antrenor: Carlos Popescu.

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: