Jupînești: elevii sunt nevoiți să învețe în condiții vitrege

Școlile din comuna Jupânești au nevoie urgentă de reabilitare! De ani de zile cei peste 150 de elevi ai localității învață în condiții precare. O recunoaște chiar primarul Ion Gîrniceanu, care a afirmat că o reabilitare completă este peste puterea financiară a administrației locale.

În comuna Jupînești funcționează patru școli. În fiecare dimineață peste 150 de copii le trec pragul. Nu pășesc în săli mari și moderne, cu mobilier de calitate și nici nu au o baie demnă de anul 2022. În unitățile respective toaletele au rămas în curte. Primarul se declară neputincios.

„Am depus proiecte în încercarea de a reabilita aceste școli. Au nevoie de o reabilitare completă. Clasele sunt vai de ele, copiii merg la toaletă în curte. Noi am făcut ce am putut, am mai cârpit pe alocuri. Prea multe nu ne permitem din cauză că nu sunt bani. Părinții ne opresc pe stradă și ne roagă să modernizăm aceste școli, dar fără un sprijin nu reușim nici noi”, a declarat primarul comunei Jupînești, Ion Gîrniceanu.

Acesta speră ca proiectele de finanțare privind reabilitarea celor patru unități școlare din comuna Jupînești să fie aprobate astfel încât acei copii să învețe carte în condiții umane. Edilul a mai precizat că până acum a fost aprobat proiectul privind construcția unei săli de sport cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri, de care se vor bucura tot elevii din comună.

 

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: