Primar: Oamenii nu mai vor hărțogării, vor realizări

În România lui 2022, încă există comune cu ulițe care n-au văzut asfaltul ori străzi pline de gropi și denivelări. Unii edili din Gorj recunosc că sunt depășiți de situație și nu au cum să modernizeze prea rapid localitățile pe care le conduc. Aflat la primul mandat, primarul din Prigoria spune că a încercat să asfalteze câte o uliță în fiecare an, cu bani de la buget. Dă vina pe birocrația prea stufoasă care ține în loc modernizarea comunei. 


Edilul Lucian Goață admite că localitatea pe care o conduce stă cel mai rău la drumuri. A făcut proiecte și așteaptă fonduri de la Guvern. Până atunci, a alocat în ultimii doi ani bani din bugetul local pentru mici reparații și asfaltări în comună.


„Cel mai rău stăm la infrastructura rutieră. Am zis să asfaltăm câte un drum comunal, sătesc din banii din bugetul local. Am asfaltat un drum sătesc anul trecut, acum asfaltăm un drum de un kilometru. Așteptăm finanțări mai importante. Proiectele au fost depuse, dar oamenii nu vor doar hârțogăria care durează un an și jumătate, vor realizări. Anul viitor, sper ca localitatea să devină un șantier la câte proiecte am depus”, a declarat Lucian Goață, primarul comunei Prigoria.


Birocrația le îngreunează munca, se plânge primarul din Prigoria. “Ca să depui un proiect pentru asfaltare, a durat cinci luni, din banii comunei. Nu am așteptat finanțare și tot a durat atât să fac hârtiile, acum mai durează trei luni până se execută lucrarea. Oamenii nu prea mai au răbdare. Le tot cerem de 20-30 de ani să aibă răbdare. Birocrația te încurcă foarte mult chiar dacă ai viziune. Nu ai bani pentru proiecte mai mari, iar ce faci din fonduri proprii durează cam opt luni cu execuția lucrărilor”, a mai spus primarul, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 1,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: