Se pune piatra de temelie la o nouă mănăstire construită în Gorj

 Comuna Turburea pune piatra de temelie la noua mănăstire care se va construi în imediata apropiere a Castelului Roșianu. Oficialitățile județului au fost invitate să ia parte la acest eveniment la care va participa și Mitropolitul Olteniei.

Sâmbătă, la Turburea, va avea loc întâlnirea tinerilor creștini – ortodocși din Oltenia, ocazie cu care se va pune și piatra de temelie a noii mănăstiri care se va construi aici. ”La această întâlnire vor participa  aproximativ 250 de tineri dar cred că și vreo 300 de cetățeni din Turburea. Eu am invitat și oficialitățile județului pentru că va fi prezent și Mitropolitul Olteniei, părintele Irineu, să participe la punerea primei pietre de temelie la o mănăstirea care se va construi lângă Castelul Roșianu. Mănăstirea va fi construită puțin mai sus de castel cu sprijinul unui om de afaceri care a făcut donații pentru realizarea acestui lăcaș de cult”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Castelul Roșianu de la Turburea a fost preluat în urmă cu câțiva ani de la autoritățile locale de către Mitropolia Olteniei. ”Noi sperăm ca în cel mai scurt timp să înceapă și reabilitarea Castelului Roșianu. Acesta este acum în patrimoniul Mitropoliei Olteniei și s-a depus un proiect prin PNRR pentru reabilitarea lui. Din informațiile care le avem se pare că proiectul se va aproba și se va primii și finanțarea în cel mai scurt timp”, a mai spus Ion Bârcă.

Duminică, de Rusalii, la Turburea va fi și hramul comunei. 

Vizualizări: 6,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: