Procurorii DNA au descins la Ministerul Transporturilor

Procurorii DNA Constanța au descins, marți dimineață, la Ministerul Transporturilor și în alte 20 de locații din Ilfov, București și Constanța unde au făcut percheziții într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și constituire de grup infracțional.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că instituția trimisese un corp de control la ARSVOM, iar raportul acestuia este finalizat. ”Noi aveam un corp de control acolo. Raportul corpului de control este finalizat. Lucrăm și pe partea de integritate, și pe partea de eficiență”, a declarat Cătălin Drulă.

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pentru toți cei 5 inculpați din dosarul instrumentat de DNA Constanța.

Vizați de dosar sunt mai mulți angajați ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), organul tehnic de specialitate din cadrul Ministerului Transportului. Aceștia au achiziționat patru nave în valoare de 85 de milioane de lei de la o firmă care le cumpăra la rândul ei prin intermediul unor firme de apartament, cu activitate derizorie și câțiva angajați.


Este vorba de Daniel Manole (director general al ARSVOM), Petru Ogrinji (administratorul firmei SC Suszi SRL care a livrat navele Ministerului Transporturilor), Cristian Antohi (administratorul SC Tehnorex International SRL, una dintre firmele acuzate de spălare de bani), Valeriu Iorga (administratorul SC Blue Line SRL, o altă firmă acuzată de spălare de bani) și Ion Macovei (SC Concif Baza de Aprovizionare SRL, a treia firmă de apartament, la rândul ei intermediară a tranzacțiilor), susțin sursele judiciare consultate de G4Media.

Pentru contribuția sa, Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

Patru dintre inculpați au fost reținuți marți seară, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu, iar miercuri procurorii DNA Constanța au transmis judecătorilor propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile pentru 3 inculpați, iar pentru alți 2 arest la domiciliu pentru aceeași perioadă.

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: