Jurnalist român, reținut în Bulgaria

Rise Project anunță că unul dintre jurnaliștii săi de investigații a fost reținut. Este vorba despre Attila Biro, el fiind în custodia poliției din Bulgaria. Biro și un jurnalist bulgar realizau o anchetă în Pernik, acolo unde au fost prinși de polițiști.

”Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost reținut de poliția din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră. Dacă știți bulgara, sunați vă rugăm la +35977782411. Aici ne-a răspuns un polițist numit Alexandrov care a confirmat că Attila și Dimitar au fost reținuți dar nu a vrut să adauge mai multe. Ar fi bine să sune cât mai multă lume. Attila și colegul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecții unei investigații încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene. Mulțumim și sperăm că e totul e bine”, anunță Rise Project.

Publicaţia bulgară la care lucrează jurnalistul reţinut alături de Attila Biro spune că nu a mai reuşit să ia legătura cu cei doi jurnalişti, care lucrau la o investigaţie privind fraude cu bani europeni, şi că poliţia refuză să ofere informaţii.

update: 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri dimineaţă, că jurnalistul Attila Biro, reţinut în Bulgaria pentru verificări întrucât acesta era într-o zona aflată în atenţia autorităţilor din această ţară, a fost eliberat.

Vizualizări: 1,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: