Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Jurnalistul partizan e un fel de Vadim

Am o admiraţie aparte pentru ziariştii care susţin făţiş un om sau un partid politic. Cîţi dintre noi credem suficient de puternic în ceva sau în cineva încît să ne compromitem definitiv în ochii publicului apărînd orbeşte acea idee sau persoană?

Nu zic, poate au dreptate. Or fi Băsescu, Geoană sau Crin nişte salvatori ai neamului şi noi nu ne dăm seama, iar ei fac spume la gură pe la televizor tocmai ca să ne trezească realitate. Mai există varianta în care Băsescu, Geoană şi Crin sînt toţi trei nişte politicieni de rahat, dar există oameni care cred în ei sincer din motive inexplicabile. În fine (a treia variantă), motivele pentru care ziariştii susţin un anumit om politic pot fi absolut explicabile: bani, funcţii, influenţă. Poate sunt naiv, dar cred sincer că puţini dintre jurnaliştii la care mă refer au astfel de interese ascunse. Majoritatea fac, probabil, parte din a doua categorie: cea a oamenilor care iubesc sau urăsc sincer. Asta îi salvează de ipocrizie şi, până la un punct, de imoralitate. Nu şi de penibil, din păcate. Nimic nu e mai grotesc ca prestaţia (mai ales aia televizată) unui ziarist care adulează sau scuipă fără măsură şi, uneori, fără discernămînt.

Oare Andreea Pora se uită la vreo înregistrare cu ea? Dar Victor Ciutacu? Poate Radu Moraru să-şi mai sărute nevasta după ce l-a pupat în cur pe Boc sau pe Băsescu la serviciu? Există vreun student care să nu fi pufnit la un moment dat în râs la cursul lui Valentin Stan, amintindu-şi de-un cântecel dedicat de conferenţiar lui Băsescu în seara precedentă? Oare Traian Ungureanu mai are prieteni care să-l ia în serios? Ce-o zice doamna profesoară Badea când se întoarce turbatul de fiu-său acasă noaptea? „Bine că nu bea”?

www.mantzy.wordpress.com

De ce insistă oamenii ăştia să facă politică, dacă-s atât de lipsiţi de nuanţe? Ce, nu-s suficiente rubrici în ziar? Mircea Badea ar putea face o emisiune de fitness. Traian Ungureanu a arătat deja că ştie să scrie despre fotbal. În Victor Ciutacu şi Andreea Pora văd un cuplu de prezentatori de ştiri de mare succes. Daţi-i lui Valentin Stan o emisiune de divertisment şi deschideţi uşile larg, să intre audienţa. Dar nu. Ei vor neapărat să apară la televizor şi să ne explice că ai lor sunt buni şi că ceilalţi sunt răi.

Colegi, nu convingeţi pe nimeni. Nici pe telespectatorii voştri, nici pe şefi, pe adversarii politici nici atât. Chiar nu vă daţi seama? V-o spun fără urmă de răutate: singura voastră menire la televizor este să râdă lumea de voi. Sînteţi toţi nişte mici Vadimi.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: