Justiția lui cutare

George Copos e om strângător. N-au trecut nici câteva luni de la cei cinci ani pe care-i agonisise în dosarul transferurilor, că, zgârciobul, a mai făcut repede rost de încă patru, în dosarul loteriei. Ăsta da om de afaceri, dom'le! Când are niște ani, nu-i ține așa, ca fraierul. Îi înmulțește imediat. Deși poate mai rentabil ar fi ieșit dacă i-ar fi privatizat, să scape de ei.

Cum spuneam, teza pe care am auzit-o și aseară la lingăul Badea cu ”justiția lui Băsescu” se poate întoarce lesne împotriva lor. Văzând cum intră la pârnaie șmecherași de prin fotbal, până și românii inoculați cu Antena 3, sau mai ales ăia, vor zice, mai devreme sau mai târziu: ”aha, și asta zici că e justiția lui Băsescu? Băi, știi ce? Îmi place!”. Românul se bucură de răul altuia prin definiție, darămite când răul li se mai întâmplă și bogaților. Atunci e în al nouălea cer. Nu mai contează nici că ține cu Rapidul, nici că e USL-ist, nici că e umanist. Și rudă să fie, și tot are așa, o tresărire de satisfacție atunci când, vinovat sau nu, nu contează, un ”ciocoi”, vorba domnului Dan, înfundă pușcăria.

Pe la Antena 3, că tot am pomenit de sclavi, e o atmosferă sumbră în perioada asta. De câteva zile încoace, tonul s-a radicalizat. Băsescu este cerut insistent la închisoare. Paranoia e a doua natură a realizatorilor: Radu Tudor a spus că are surse conform cărora Băsescu încearcă să modifice constituția în așa fel încât foștii președinți să aibă imunitate pe viață. Badea a reacționat imediat, ca un lătrău cuminte: ”nu poate să aibă imunitate pe viață, pentru că, după părerea mea, când își termină mandatul trebuie să intre la pușcărie”. Te și amuză cum văd oamenii ăștia justiția. La ei, nu funcția de președinte are mandat, ci funcția de șef al justiției. Se subînțelege pentru ordinarii de la Antene că, după ce Băsescu va fi eliberat din mandat, justiția nu va mai fi a lui Băsescu, ci, cu puțin noroc, dacă stă afară până atunci, direct a lui Voiculescu. Mă întreb dacă ei chiar cred asta.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: