Justiţie cu schizofrenie

Când un om se luptă cu o instituţie, sunt întotdeauna de partea celui dintâi. Ştiu cât de greu ajunge un om cu handicap să primească ajutorul de la stat. Un om bolnav, de cele mai multe ori fără şcoală, care poate nu are bani să ajungă cu autobuzul la Târgu Jiu. Un om plimbat prin comisii, din sărăcia căruia medicii aşteaptă să primească ceva. Puţine lucruri sunt mai revoltătoare decât un medic birocrat, care îşi clădeşte averea pretinzând bani de la persoane cu handicap, pentru a le da certificatul de care depinde viaţa lor, şi aşa amărâtă.

Adevărul crunt este că medicii sunt birocraţi numai cu săracii, că dacă ai bani să plăteşti certificatul de handicap, „suferi” de ce boală vrei tu. Când au început verificările dosarelor, unii medici s-au mai speriat şi nu au mai dat certificate pe bandă rulantă. Aflu însă că au găsit cea mai bună cale pentru a-şi transforma falsurile în legalitate. O organizaţie neguvernamentală, condusă de o persoană care suferă de schizofrenie paranoidă-psihoză majoră, boală ce poate afecta sever discernământul persoanei, a pus la cale un întreg sistem de fabricat persoane cu handicap, prin intermediul justiţiei. O filieră în care sunt implicaţi în afară de membrii ONG-ului medici, notari şi judecători, şi care fac în instanţă ceea ce nu mai au curajul să facă la comisie. Dau certificate de handicap unor persoane care nu sunt bolnave şi care pe bună dreptate au fost respinse la comisie. Dar, nimeni nu mai riscă nimic, pentru că decizia a luat-o judecătorul, care are inamovibilitate şi de ceva ani vrea ce vrea în România, fără a-l trage cineva la răspundere.

Justiţia din România poate legaliza orice ţeapă dată de un privat statului. Justiţia poate stabili, având aceeaşi lege în faţă, că unii profesori merită sporuri şi alţii nu, că unii funcţionari pot fi concediaţi şi alţii nu. Judecătorii sunt campioni la sporurile obţinute în instanţă, sporuri ilegale, dar pe care ei le-au făcut legale. Spun ilegale, pentru că fostul premier Năstase a luat în timpul guvernării lui o măsură dreaptă pentru justiţie. Le-a făcut magistraţilor salarii mari, în care au fost incluse toate sporurile de dificultate, de confidenţialitate, de solicitare neuropsihică, de dispozitiv şi multe altele. Năstase le-a făcut salarii de mii de euro acestor oameni, în care a inclus sporurile inventate de fostele guvernări ca să menţină nivelul de trai al magistraţilor pe linia de plutire. Şi ce au făcut onorabilii judecători şi procurori?! Au aşteptat trei ani, timp în care au luat salariile babane, după care şi-au amintit că aveau cândva nişte sporuri. Au uitat că acestea au fost incluse în salariile cele babane şi au apelat, fireşte, la instanţă. Judecătorii cu lefuri babane au decis că merită mai mult şi îşi dau continuu sporuri.

E atâta nebunie în justiţie, că nu mă miră deloc că o persoană cu schizofrenie a pus la cale un mic grup de tip mafiot, din care fac parte şi onorabilii magistraţi. Justiţia a devenit puterea numărul 1 în stat, care ţine la independenţa ei, ce îi asigură puterea de a face legală orice ilegalitate.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: