Kim Jong Un îşi prezintă planul politic cincinal

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a clarificat politica pe care Partidul Muncitorilor din Coreea (WPK, unic) să o urmeze în relaţiile cu Coreea de Sud, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

 
Kim Jong Un îndemna luna trecută la o consolidare a capacităţilor militare nord-coreene şi stabilea că Statele Unite rămân ”cel mai mare inamic” al Coreei de Nord.

Kim Jong Un, secretarul general al partidului unic, şi-a precizat planul politic cincinal miercuri, a doua zi a unei reuniuni.

”Secretarul general a evideţiat sarcinile pe care Armata Populară şi industria muniţiei le au de îndeplinit anul acesta”, a anunţat miercri KCNA.

”El a precizat direcţia de urmat de către sectorul însărcinat cu afaceri cu Coreea de Sud şi de către sectorul însărcinat cu afaceri externe”.

La începutul anului, Kim Jong un a criticat în mod violent Seulul, după ce a sud-coreenii au propus o cooperare în ”probleme neesenţiale” - precum lupta împotriva noului coronavirus şi turismul - şi a îndemnat Coreea de Sud să nu mai cumpere armament şi să nu mai efectueze exerciţii militare împreunăcu Statele Unite.

Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: