Klara Şerbănoaica (UDMR): “Vom face o campanie mai mult simbolică”

Uniunea Democrată Maghiară din România, filiala Gorj, are candidaţi pe toate colegiile, atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor. Cu toate acestea, liderii partidului sunt conştienţi de faptul că nu vor obţine rezultate spectaculoase şi spun că vor face o campanie mai mult simbolică. Klara Şerbănoiaca, preşedinte UDMR Gorj, a refuzat să candideze pentru un mandat de parlamentar.

Klara Şerbănoaica, cea care conduce filiala UDMR, a refuzat să candideze pentru un mandat de. “Am cântărit bine lucrurile şi mi-am dat seama că în Gorj şi Kelemen Hunor dacă ar fi candidat nu ar fi avut şanse. Ştiu până unde să-mi întind pătura. În Ardeal e altceva”, a declarat Klara Şerbănoiaca.

Preşedinta UDMR Gorj s-a stabilit de câteva luni în Braşov, însă pe perioada campaniei electorale va rămâne la Târgu Jiu. Aceasta spune că, la Gorj, UDMR va face o campanie mai mult simbolică. “Avem candidaţi pentru toate colegiile şi reprezentanţi în secţiile de votare. Vom avea afişe, vom respecta panourile de afişaj, însă nu vom merge din uşă în uşă. Practic, va fi o campanie mai mult simbolică. Suntem conştienţi că nu vom avea rezultate în Gorj pentru că populaţia de origine maghiară a scăzut considerabil. Dacă în 2004 aveam peste 600 de membri, în momentul de faţă mai avem 125. Vom ajuta pentru a atinge pragul electoral. Voturile pe care le vom obţine şi noi la Gorj intră în coşul naţional”, a declarat Klara Şerbănoaica, preşedinte UDMR Gorj.

CANDIDAŢI

Lista de candidaţi UDMR la Gorj se prezintă în felul următor: Senat 1 - Orient Otto; Senat 2- Nicoleta Danciu; Colegiul 1 Deputaţi- Kocsis Georgeta; Colegiul 2 Deputaţi- Kocsis Ioşka; Colegiul 3- Francisc Varga; Colegiul 4- Karol Kiss; Colegiul 5- Victoria Popescu şi  Colegiul 6- Levente Kiss.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: