Aspirina este benefică pentru rădăcinile plantelor

Aspirina nu este doar un medicament, aceasta fiind benefică şi pentru anumite plante. Pusă la rădăcina plantelor ornamentale, aceasta le ajută să se dezvolte, dar este benefică şi pentru plantele din grădină.

Aspirina este un medicament popular pentru tratarea durerilor de cap și a răcelii în general. Cosmetic ea se  folosește și la realizarea măștilor sau a tratamentelor estetice, de exemplu, pentru a trata acneea sau mătreața. Dar aspirina este folosită şi în agricultură, grădinărit și creșterea florilor ornamentale.

Aspirina este alcătuită din acid acetilsalicilic, un derivat al acidului salicilic, un compus pe care plantele îl produc atunci când sunt stresate şi le ajută să facă față situațiilor care le provoacă rău. Aspirina este un compus foarte asemănător cu cel produs de plante şi acționează pentru a ajuta la întărirea apărării legumelor. Acidul salicilic participă la germinarea semințelor și la creșterea celulelor.

Societatea Mexicană de Știința Solului a efectuat un experiment cu răsaduri de grâu pentru a determina efectul acidului acetilsalicilic asupra acestora. Rezultatele au arătat că rădăcinile plantelor care au primit compusul au avut rezultate favorabile în ceea ce privește greutatea rădăcinii și înălțimea și greutatea materiei organice totale.

Pentru ca aspirina să fie absorbită de plante și să aibă efectele dorite, trebuie mai întâi diluată în apă. Este important să folosiți o tabletă pentru fiecare litru de apă pentru că, în exces, nu va da rezultate bune. Aspirina îndeplinește funcția principală oferind putere și rezistență rădăcinilor. În plus, stimulează creșterea ulterioară și previne putrezirea sau mucegaiul. Pentru a face acest lucru, trebuie să scufundați rădăcinile timp de aproximativ 4 ore în soluția de aspirină și apă.

Dacă creșteți butașii în sol și sunt deja plantați, puteți folosi aspirina pentru a întări rădăcinile. Trebuie doar să folosiți același compus lichid pentru a uda planta. Acest proces trebuie să fie efectuat la fiecare 3 luni.

Aspirina poate juca un rol fundamental în protecția plantei, deoarece favorizează un răspuns bun în prezența agenților patogeni. În acest sens, utilizarea periodică a soluției de aspirină poate ajuta la protejarea plantelor de dăunători. Aspirina funcţionează bine atunci când este folosită pentru a păstra florile proaspăt tăiate, fiind recomandată în cazul aranjamentelor florale.

Vizualizări: 3,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: