La alegere! Redistribuire sau concediere la Turceni și Ișalnița

O sută de angajați de la termocentralele Turceni și Ișalnița au fost anunțați că urmează să fie mutați la Rovinari, respectiv Craiova. Cui nu-i convine, e liber să plece. Asta a dat de înțeles chiar managerul Complexului Energetic Oltenia, care a adăugat că toți cei care vor pleca vor primi plăți compensatorii.

În total, 60 de angajați de la Termocentrala Turceni și încă 40 de la Termocentrala Ișalnița au fost trecuți pe liste să fie redistribuiți la Rovinari și la Craiova. Mulți dintre ei au decis să plece de tot din companie decât să lucreze în altă parte.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că salariații nu sunt obligați să accepte redistribuirea. Cea de-a doua opțiune este să-și piardă locul de muncă, dar să primească plăți compensatorii. Până acum, nu s-a stabilit cu exactitate câți bani vor primi cei care vor pleca din companie.

„Au fost un număr de persoane de la Turceni și Ișalnița, ca urmare a opririi unui grup din Turceni și Ișalnița, ce ar trebui redistribuite. Este vorba de o redistribuire de 60 de persoane de la Turceni și 40 de la Ișalnița către celelalte două termocentrale la Rovinari și Craiova. Acele persoane au fost identificate de conducerea subunităților și redistribuite la cele două termocentrale. Persoana redistribuită poate accepta ce i se oferă. Dacă nu, opțiunea este de a fi concediat cu acele plăți compensatorii”, a declarat Daniel Burlan, la Accent TV.

Dumitru Pîrvulescu, lider sindical, a acuzat administrația că nu se uită la oameni atunci când ia anumite măsuri. “Am o grupă sindicală destul de numeroasă la Turceni. Să faci un program de restructurare și să suprimi locuri de muncă fără să te gândești la persoane, nu mi se pare în regulă. Nu poți să desființezi locul de muncă, arbitrar, pentru o persoană care e văduvă, cu trei copii. Nu se poate să îi spui acelei doamne, care este din Turceni, pleci la Rovinari sau te disponibilizăm”, a spus Pîrvulescu acum câteva zile la o emisiune. 

Vizualizări: 5,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: