La cât ar putea ajunge taxa auto pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Guvernul are în plan reintroducerea așa-numitei taxe auto pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Valoarea impozitului va fi stabilită de primării şi ar putea ajunge şi la 900 de lei pe an. Din cele opt milioane de mașini din România, 40% sunt mai vechi de 17 ani.

În schimb, autoritățile vor să îi susțină și pe cei fără posibilităţi financiare să îşi schimbe maşinile vechi. Aceștia ar putea primi în jur de 3.000 de euro pentru a-și putea cumpăra mașini noi și pentru a descuraja în acest fel importul de maşini la mâna a doua.

Banii ar putea veni din fondul pe care Uniunea Europeană ar vrea să-l instituie la nivel european ca să-i ajute pe oamenii fără resurse financiare să nu mai polueze cu maşinile pe care le conduc.

„Eu sunt adeptul programelor de susţinere pentru proprietarii de maşini şi în contrapartidă să existe poate un alt tip de aplicare a impozitelor locale în cazul acelor maşini (vechi, n.r.). Ele trebuie să vină, din punctul meu de vedere, în paralel. Trebuie să creăm alternative pentru cetăţeni, nu numai sancţiuni şi impozitări mai mari”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna

De la 1 februarie 2017, taxa auto a fost eliminată, iar toţi cei care plătiseră o sumă la înmatricularea autovehiculelor urmau să-şi primească banii înapoi de la stat.

Vizualizări: 4,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: