Sindicalist CE Oltenia: Calculul pensiei să fie făcut pe condițiile speciale de muncă

Unul dintre sindicaliștii Complexului Energetic Oltenia vrea pensii mai mari pentru salariații care vor pleca din sistem odată cu adoptarea legii care permite pensionarea la 52 de ani. Gabriel Căldărușe spune că, atunci când se calculează pensiile, acestea să fie conform condițiilor speciale.

Președintele Sindicatului Mine Energia Oltenia mai declară faptul că o majorare a pensiilor ar veni ca o recunoaștere a efortului depus. Astfel, din toamna acestui an, peste 3.000 de angajați vor pleca din companie.

”Pe lângă faptul că s-a reușit cu legea, mai trebuie rezolvată o problemă. Este anormal, iar din punctul nostru de vedere, în condițiile în care ni se recunosc condițiile de muncă și vom putea benefica de o vârstă de pensionare la 52 de ani, este normal ca și calculul pensiei să fie făcut pe condițiile speciale de muncă. Ar ajuta salariații CE Oltenia. Este o recunoaștere a eforturilor de pus de dumnealor”, a spus Gabriel Căldărușe, la Radio Infinit.

Sindicalistul mai spune faptul că, după pensionarea unui număr așa de mare de salariați, CE Oltenia nu va mai putea funcționa la parametrii normali dacă nu vor mai fi făcute angajări.

”Singura soluție este de a se face angajări pentru a continua activitatea conform planului de restructurare. Sperăm să existe suficient de multă luciditate la nivel de guvern, tocmai pentru a se asigura siguranța energetică a statului român”, a mai declarat Căldărușe.

Vizualizări: 10,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: