„La cât cheltuiește CEO cu utilajele de transport, putea să-și ia șenilate!”

Zeci de milioane de euro ar putea economisi Complexul Energetic Oltenia pentru serviciile de pază și pentru utilaje. Afirmația vine chiar de la șeful Serviciului de Pază din cadrul companiei. Constantin Popescu a explicat că ar putea fi implementat un sistem de monitorizare a carierelor, termocentralelor și depozitelor de cărbune și, în acest fel, s-ar reduce cheltuielile cu paza. Bani mulți se duc inutil și pe utilajele folosite la transportul minerilor. „Putea să-și ia șenilate până acum, cu tot luxul și cu toate dotările din lume”, susține Popescu.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia cheltuiește circa 5 milioane de euro cu paza, în fiecare an. Șeful Serviciului de Pază le-a propus șefilor companiei un sistem de monitorizare care să supravegheze inclusiv stocurile de cărbune, dar și restul spațiilor abandonate deținute de complex. „Cineva nu vrea să se știe adevărul. Există tehnologie pe bani foarte puțini. Pe doi ani de zile, pe cum este dispus sistemul actual de servicii de pază fizică, contractele se duc la undeva la 10 milioane de euro. Toate echipamentele necesare pentru tot Complexul, inclusiv minele acelea abandonate, inclusiv hotelul, tot ce avem, ar ajunge la 1,5 milioane de euro. E o investiție pe care o facem o singură dată. Câți ani au trecut și câți bani am cheltuit?”, a spus Constantin Popescu, la Sud FM.

Paza nu este singurul capitol unde s-ar putea face economii serioase. Constantin Popescu a dat și exemplul utilajelor folosite pentru transportul minerilor.

Se duc bani mulți pe aceste contracte când ar fi putut fi cumpărate mijloace de transport moderne. „La pază, se pot reduce milioane de euro. La utilaje, se pot reduce zeci de milioane de euro. Ne plângem de transportul salariaților în carieră. La câți bani am cheltuit și cheltuie, în continuare, compania pe o viziune proastă și greșită asupra utilajelor de transport, aveam cele mai performante utilaje de transport și nu îți trebuia decât un salariat propriu pe schimb care putea să-și ducă colegii la muncă. Putea să-și ia șenilate până acum, cu tot luxul și cu toate dotările din lume”, a mai declarat Constantin Popescu, șeful Biroului de Pază din cadrul CEO.

Vizualizări: 3,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: