Cum renovezi tavanul alb după o inundaţie

După ce vecinii v-au inundat sau s-a infiltrat apă de ploaie şi au apărut pete pe tavanul imaculat puteţi scăpa de acestea chiar mai simplu decât aţi crede. Există metode simple și foarte eficiente vă vor ajuta să scăpați de cele mai urâte pete de pe tavan.

Pentru a scăpa de pata de pe tavan nu trebuie să aplicaţi imediat un nou strat de vopsea. Aveți nevoie doar de înălbitor de rufe, o găleată, mănuși din cauciuc şi un burete. Folosiţi un burete obișnuit, înmuiați-l bine în înălbitor de rufe și frecați bine zona în care au apărut pete cu el. Trebuie să îmbibați bine petele de pe tavan cu înălbitor. Lăsați-l să acționeze pe parcursul a 5 minute, după care aplicați încă de 2 ori înălbitorul la aceleași intervale de timp.După a treia aplicare lăsați tavanul să se usuce complet şi vă veţi bucura de albul imaculat.

Dacă nu sunteţi foarte mulţumit de această metodă, deoarece petele sunt foarte complexe, trebuie să le mascați. Dar acoperirea unor asemenea pete cu vopsea pe bază de apă, mai ales după inundație, este inutilă, deoarece petele se vor vedea prin stratul de vopsea și vor apărea iar pe tavan.

În această situaţie aveţi nevoie de un email pe bază de ulei şi vopsea lavabilă pentru tavan. Astfel, aplicați un strat subțire de email pe bază de ulei pe locurile problematice, lăsați-l să se usuce complet, ca să se creeze o peliculă uleioasă protectivă, prin care petele nu se vor mai vedea. Apoi vopsiți zona cu vopsea lavabilă pentru că, odată cu trecerea timpului vopseaua uleioasă începe să se îngălbenească, dar cea lavabilă rămâne imaculată.

Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: