Cum scapi imediat de mirosul de mâncare din casă

Atunci când gătiţi, chiar dacă folosiţi hota tot mai rămâne miros de mâncare în interiorul locuinţei. Mirosurile de mâncare care se impregnează în țesături și în pereți poate fi o adevărată provocare.

Atunci când gătim, hota și geamul deschis în bucătărie pot să nu facă față împotriva mirosului de mâncare. În cazul în care locuiți într-un apartament sau o casă cu bucătărie de tip open space, mirosul de mâncare ajunge rapid și în hol, sufragerie sau celelalte camere cu care comunică bucătăria, fiind cu atât mai greu de îndepărtat.

În cazul în care aveți ușă la bucătărie, puteți scăpa de o parte din această problemă închizând-o în timp ce gătiți. În acest fel, mirosul de mâncare va rămâne în bucătărie, nu va mai ajunge în toată casa. În cazul în care aveți bucătărie open space, asigurați-vă că închideți ușile de la celelalte camere atunci când gătiți și că duceți hainele și textilele pe care vreți să le feriți de mirosul de mâncare în altă cameră.

Totuşi, mirosul de mâncare poate persista zile în șir în bucătărie sau chiar în toată casa. Chiar dacă nu îl veți mai simți pentru că vă veți obișnui cu el, vă va „lovi” atunci când intrați în casă de afară. Veste bună este că există o soluție ieftină, practică și la îndemână pentru a scăpa de aceste mirosuri peste noapte. Aveți nevoie doar de apă, bicarbonat și oțet. Mai exact, o cană cu apă, o lingură de oțet și una de bicarbonat.

Amestecați totul și puneți într-un bol, pe care îl așezați deasupra aragazului și îl lăsați acolo peste noapte. Se știe că mirosul de mâncare se simte cel mai puternic în apropierea aragazului, oricât de repede l-ați curățat după ce ați gătit. Amestecul ajută la eliminarea acestor mirosuri pentru că le absoarbe peste noapte.

Nu uitați să aerisiți toată casa cel puțin de două ori pe zi, indiferent că vă confruntați cu mirosuri de mâncare sau nu. Vasele murdare și aragazul ar trebui și ele curățate cât mai repede după ce ați finalizat procesul de gătit. O tigaie în care ați prăjit ceva și care rămâne nespălată ore întregi poate răspândi peste tot în jur un miros neplăcut.

Vizualizări: 2,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: