La furat de lemne

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana şi Postul de Poliţie Peştişani au identificat în trafic o femeie de 41 de ani, din comuna Alimpeşti, în timp ce conducea un autocamion cu remorcă, pe DC 132 localitatea Gureni, care transporta cantitatea de 17,036 mc lemn rotund foc fag.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că datele consemnate în avizul de însoţire prezentat pentru control, erau nereale, respectiv coordonatele geografice – „punctul de încărcare și punctul de descărcare” nu corespundeau cu realitatea.

Având în vedere aspectele constatate, societatea comercială care a emis avizul de însoțire a fost sancţionată  contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii numărul 171/2010, cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 17,036 mc lemn de fag. 

 De asemenea, polițiștii au identificat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce conducea o autoutilitară pe DC 132 localitatea Gureni, care transporta cantitatea de 11,980 mc lemn rotund foc fag, reprezentând un număr de 30 piese material lemnos, cantitate care nu corespundea cu cea consemnată în avizul de însoţire prezentat pentru control.

În urma cubării materialului lemnos de către organele silvice s-a constatat că un număr de 21 piese material lemnos, din totalul de 30 piese, nu corespundea cu dimensiunile consemnate în avizul de însoţire.

Având în vedere aspectele constatate societatea comercială care a emis avizul de însoțire a fost sancţionată  contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii numărul 171/2010, cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 7,840 mc lemn de fag. 

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: