Legumele timpurii, mai devreme în piețe. Prețuri mai mici!

Iarna blândă ajută producătorii să iasă în piețe mai devreme în acest an. Legumele plantate în solarii s-au dezvoltat mai repede datorită temperaturilor anormal de calde pentru această perioadă. Vestea bună de la agricultori este că acest lucru se va vedea și în prețuri. Marfa va fi mai ieftină decât anul trecut.

Pentru că nu a mai fost gerul de altădată, agricultorii nu au mai cheltuit atât de mult să aibă grijă de solarii. Nu le-au mai încălzit atât de des, iar legumele s-au dezvoltat mai rapid decât anul trecut așa că vor ajunge în piețe primele verdețuri în câteva zile.

„Legumele s-au dezvoltat foarte bine și mult mai rapid decât anul trecut sau acum doi ani, de exemplu, când au fost perioade foarte geroase. Am fost nevoiți să încălzim solarul, am investit mai mult ca să nu compromitem producția. Acum am pornit căldura, dar mai rar. Eu am salată verde, ceapă verde și usturoi verde. Sunt bio și vor ajunge în piețe în scurtă vreme. Mai au nevoie de puțină căldură, câteva zile cu soare. Le și protejăm cu folii, cu agril, ca să nu fie probleme”, a spus Laurențiu Mălăescu, agricultor din Bălești.

Pentru că vor fi verdețuri din belșug în piețe, agricultorii estimează că vor fi mai ieftine decât anul trecut. „Cred că prețurile vor fi ceva mai mici față de anul trecut. Și spun asta pentru că sunt sigur că va fi și multă marfă așa că vom fi nevoiți să reducem prețurile ca să o vindem”, a mai spus tânărul producător.

Temperaturile ridicate au ajutat toți producătorii și le-au adus economii importante. Urmează însă câteva zile geroase, dar agricultorii și-au luat deja măsuri de protecție și s-au pregătit să nu aibă de suferit legumele din solarii.

Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: