Morţii din cimitirul din Bumbeşti Jiu, invadaţi de apă

Mai mult de jumătate din suprafaţa cimitirului de la Bumbeşti Jiu bălteşte pentru că autorităţile locale nu au efectuat până acum drenajul ce se impunea. Acest lucru i-a nemulţumit cumplit pe locuitorii din Bumbeşti Jiu care spun că morţii lor stau printre ape din cauza neimplicării autorităţilor. Unul dintre nemulţumiţi este şi Victor Pătruţ al cărui fiu este îngropat acolo. Mai mult, omul a identificat şi un sistem care să-i scape de probleme.

Primarul Bobaru spune că oamenii au dreptate şi că anul acesta va fi alocată suma necesară rezolvării problemelor: 300 de milioane de lei.

Locuitorii din Bumbeşti Jiu se confruntă de ani buni cu mari probleme la cimitirul din localitate şi asta pentru că acesta este situat într-o zonă mlăştinoasă. Din acest motiv, mormintele sunt mai tot timpul sub apă.

Victor Pătruţ este unul dintre oamenii care îşi are îngropat fiul în acest cimitir şi de ani buni aşteaptă ca autorităţile din Bumbeşti Jiu să facă ceva. „Acum patru ani eu am întocmit documentaţia care sigur ar deseca pentru totdeauna cimitirul dar de patru ani e la biroul de investiţii al primăriei. Fostul primar Stănculete mi-a spus că propunerea mea nu e bună pentru că e nevoie de acordul mediului. E adevărat că ajungea undeva la două miliarde toată lucrarea, dar măcar scăpam de apa asta din cimitir”, a declarat Victor Pătruţ.

Supărarea omului este cu atât mai mare cu cât fiul său este îngropat în cimitirul din Bumbeşti Jiu. „Vă daţi seama că îmi doresc să se rezolve cât mai repede pentru că am şi eu un fiu îngropat acolo şi sunt mulţi oameni care sunt în aceeaşi situaţie ca mine. Toţi primarii noştri au fost curtişoreni şi nu cunosc necesităţile oraşului nostru. Trebuia făcut ceva de mai mult timp”, a declarat Victor Pătruţ.

Constantin Bobaru: „Până la sfârşitul anului se rezolvă sigur”

 Mai mult decât atât bărbatul povesteşte că în urmă cu aproape o lună a fost înmormântat un salariat al primăriei Bumbeşti Jiu însă sicriul acestuia abia a putut atinge fundul gropii din cauza apei. „Am fost prezent la înmormântarea inginerului Ardeoiu, al cărui sicriu abia a putut atinge fundul gropii din care se scotea apa cu furtunul unei motopompe ajutat şi de gropari cu găleata. Este inuman”, a adăugat Victor Pătruţ.

Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu cunosc foarte bine problema şi dau garanţii că problema cimitirului va fi rezolvată până la sfârşitul anului. „Este adevărat, anul trecut am făcut drenaj numai pe partea de sud a cimitirului acolo unde nu sunt morminte deocamdată şi unde nu mai este deloc apă acum. A mai rămas partea de nord unde sunt morminte, dar şi locurile de veci rezervate de mai mult timp şi unde într-adevăr este apă dacă se sapă”, a declarat primarul Constantin Bobaru. Acesta a precizat şi faptul că în bugetul de anul acesta a fost prinsă suma de 300 de milioane de lei pentru a deseca şi partea de nord a cimitirului. „Această sumă este suficientă pentru că o să facem cu utilajele primăriei, o să fie mai greu accesul dar asta e. Până la sfârşitul anului se rezolvă mai mult ca sigur”, a declarat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: