La un pas de moarte după o transfuzie greșită

Un bătrân în vârstă de 85 de ani din Tismana a fost la un pas de moarte pe patul unui spital din Gorj, în urma unei transfuzii. Bărbatul a fost internat în urmă cu aproximativ 10 zile la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în urma unei hemoragii nazale. Neatenția unor cadre medicale a făcut ca bătrânului să-i fie administrată altă grupă de sânge, fiind vorba de AB 4, în loc de 01 negativ.

Situație incredibilă, dar reală la spitalul din Târgu Jiu. Un pacient a fost foarte aproape să-și piardă viața dintr-o greșeală medicală. Este vorba despre un bătrân din Tismana. Acesta avea o hemoragie nazală ce nu înceta, drept pentru care familia a sunat la salvare. Ginerele bărbatului, Alin Bîrcă, spune că socrul său a fost plimbat între spitalul "700" și UPU de mai multe ori.

”În data de 30 mai, la ora 1:00, a început să-i curgă sânge pe nas. Am încercat să-i oprim sângerarea, nu am reușit. La ora 5 dimineața, sâmbătă, am chemat salvarea. A venit SMURD de la Tismana. Mi l-au preluat și l-au dus la UPU Târgu Jiu. De aici, au mers cu el la Spitalul 700, spunând că are probleme cu inima. Sângerarea i-a fost oprită și a fost diagnosticat de cardiolog. Apoi, după câteva zeci de minute, au mers cu el înapoi la UPU pentru a-l vedea un ORL-ist. După aceea a fost transferat pe ATI, că are hemoglobina 4,1. Am dat telefoane, s-a trimis sânge, totul părea sub control. Am aflat ulterior că socrului meu i-a fost administrată altă grupă de sânge, fiind vorba despre AB 4, deși el avea 01 negativ. I-au băgat 2 pungi de sânge greșit. Am crezut că e o glumă”, a spus Alin Bîrcă, la Tele 3.

Ginerele bătrânului spune că luni (8 iunie) a fost sunat chiar de către asistenta care i-a greșit perfuzia bătrânului. ”Mi-a zis că s-a greșit cu sângele, s-a băgat o alta grupă. După care mi-a spus să ne întâlnim între patru ochi să vorbim. I-am zis ca vin să va cunosc, urmând să ne vedem la ora 8 seara. La ora 5 după-amiază am primit mesaj pe telefon că nu mai poate ajunge și că socrul este bine. Îi era teamă că voi face plângere la Parchet”, a mai spus Bîrcă.

Alin Bîrcă spune că a fost până și la managerul spitalului. ”Am fost la manager să văd și eu foile socrului. După ce am ieșit de acolo, am primit un telefon că putem să mergem să-l vedem pe socrul meu. Am ajuns acolo și au început să-mi explice că este o greșeală medicală și că asistenta respectivă a fost mutată de la ATI”, a mai afirmat bărbatul.

Alin Bîrcă spune că socrul său nu era într-o stare tocmai bună, dar și faptul că nici nu își mai recunoște familia. Bărbatul va face plângere la Parchet pentru cele întâmplate.

Managerul unității spitalicești, Dumitru Vienescu, spune că se va face o anchetă administrativă. ”A venit domnul la mine în birou să-i eliberez actele medicale ale socrului. Voi purta discuții și se va face o comisie de anchetă. Starea pacientului este una bună”, a transmis Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: