Anchetă după decesul minerului de 40 de ani

Decesul unul lăcătuș mecanic de la cariera minieră Tismana a Complexului Energetic Oltenia va fi cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. ”Cel mai probabil, accidentul s-a produs după ce covorul de cauciuc a prins sapa de curățire pe care victima o ținea în mână, fiind atrasă între covor și tambur. Doi inspectori de muncă s-au deplasat la locul accidentului, după producerea acestuia,  evenimentul urmând a fi cercetat de către ITM Gorj”, a transmis Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Iulică Negomireanu și-a pierdut viața luni seara, la serviciu. Și polițiștii au demarat o anchetă: "Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului e reieșit faptul că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Tg-Jiu, angajat că lăcătuș mecanic la CEO, a suferit un accident de muncă, fiind găsit de un coleg, în stare de inconștiență, lângă un excavator", transmite IPJ Gorj.

Un echipaj medical a constatat decesul bărbatului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Conducerea CE Oltenia a transmis condoleanțe familiei: "In data de 08 iunie 2020, in jurul orei 22:00, la Cariera Tismana, sector III (Tismana II), Excavatorul 1400-02, banda nr. 5, la tamburul de deviere s-a produs un accident de munca soldat cu decesul unui salariat in varsta de 40 de ani, lăcătuș mecanic, cu o vechime in campul muncii de aproximativ 22 ani şi 4 luni. Împrejurările si cauza producerii evenimentului urmează să fie stabilite cu exactitate de catre inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj. Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile in astfel de situatii. Conducerea si colectivul CE Oltenia isi exprima regretul fata de tragicul eveniment care a avut loc si transmite sincere condoleante familiei indurerate".
(A.A.)

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: