Laboratoare moderne pentru studenţii de la UCB

Studenţii de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ beneficiază de acum de laboratoare dotate cu echipamente şi aparate moderne. Facultatea de Inginerie a inaugurat un număr de opt laboratoare, cu o valoare de ordinul miliardelor.

Clădirea nou amenajată de pe strada Lotrului poate fi considerată noua Facultate de Inginerie, mai ales că, potrivit decanei facultăţii, Luminiţa Popescu, laboratoarele vor fi folosite doar de studenţii acestei secţii, vechile laboratoare din clădirea cunoscută ca fiind Facultatea de Inginerie au fost mutate aici.

Popescu a declarat că Universitatea a plătit 11 miliarde pentru achiziţionarea clădirii. Alte cinci miliarde au fost cheltuite pentru a amenajarea acestei clădiri. „Vineri au fost inaugurate opt laboratoare pentru studenţii Facultăţii de Inginerie. Sunt situate pe strada Lotrului, într-o construcţie P+1, cu o suprafaţă de 450 mp. Valoarea clădirii se ridică la suma de 11 miliarde şi a fost achiziţionată în decembrie 2007. Pentru amenajare s-au mai cheltuit cinci miliarde  pentru partea de proiectare, reabilitarea termică a clădirii, schimbarea tocăriei, termopane“ a declarat decana Facultăţii de Inginerie, Luminiţa Popescu. Tot în noua construcţie au fost mutate şi laboratoarele din clădirea Marsatului, unde UCB avea spaţiu închiriat. Popescu a precizat că UCB a mai scos din vistierie 4 miliarde pe care le-a folosit pentru dotarea laboratoarelor cu aparate moderne. Luminiţa Popescu a adăugat că cele opt laboratoare recent inaugurate sunt: Instalaţii termice industriale, Mecanica Fluidelor, Staţii, reţele şi echipamente electrice, Electrotehnică, Robotică şi automate programabile, Echipamente hidropneumatice pentru sisteme automate şi Măsurări.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: