Parcare pentru investitorii de la Rostramo

Primăria Târgu Jiu a demarat lucrările pentru amenajarea unei parcări în vecinătatea fostei fabrici de mobilă Rostramo. Circa 200 de locuri de parcare se vor înfiinţa prin realizarea acestei investiţii care va putea fi folosită doar de salariaţii fabricilor care desfăşoară activitate în zonă.

Parcarea va fi realizată pe un teren care aparţine Primăriei Târgu Jiu şi va fi disponibilă începând de săptămâna viitoare, spun autorităţile locale. „Venim în sprijinul investitorilor de la Rostramo şi a cetăţenilor din acea zonă. De săptămâna viitoare, în spatele blocurilor de la Rostramo, va funcţiona o parcare de 150-200 de locuri. Este o parcare pe care o amenajăm în urma solicitărilor venite de la cetăţenii din zonă, de la blocurile de vizavi de fosta unitate Rostramo. Din momentul în care s-au deschis acolo fabricile, oamenii se plângeau de lipsa locurilor de parcare şi de faptul că o parte dintre angajaţii de la fabricile respective ar fi ocupat locurile care li se cuveneau”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile sunt de părere că, prin înfiinţarea acestei parcări, va fi fluidizat şi traficul pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu.

Costuri minime

Costurile pentru amenajarea parcării nu sunt mari, spun autorităţile locale. „Doar a trebuit să luăm vegetaţia de pe acea suprafaţă, iar pe zonele laterale era pământ. Decopertăm acele zone şi încercăm să punem pietriş, să-l tasăm, ca să nu se lase terasamentul, iar maşinile să nu plece cu pământ după ele. Deci nu facem o investiţie foarte mare”, a explicat primarul Romanescu.

Parcarea va fi folosită gratuit de angajaţii fabricilor de la Rostramo. Autorităţile au spus că vor să amenajeze şi o parcare în cadrul platformei industriale, dar după ce vor prelua aleile interioare.

Galerie foto


Vizualizări: 525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: