Lădaru: Trebuie o reorganizare totală la nivelul CEO

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșia, Cristian Lădaru, este de părere să societatea Complexul Energetic Oltenia are nevoie de o reorganizare totală. “Trebuie o reorganizare totală la nivelul CEO. Noi acum nu mai exploatăm cărbune, suntem căutători de cărbune la CE Oltenia. Dacă ar fi să funcționăm după normele tehnologice, să respectăm monografiile de lucru, la noi la Roșia toate excavatoarele ar fi oprite. Nu se poate ca un excavator de 1400 să meargă pentru că trebuie să meargă sau ca un excavator de 2000 să meargă pentru că trebuie să meargă”, a spus liderul sindical la Radio Infinit.

Lădaru susține că societatea nu va fi pregătită pentru programul de iarnă. “Indicatorii pe care îi avem prognozați clar că nu îi vom face, pentru că nu sunt rezerve de cărbune. Trece vara, vine iarna și noi nu suntem pregătiți la ora actuală”, a spus liderul sindical.

Cristian Lădaru a vorbit însă și de prețul mare al certificatelor de carbon, care nu va putea fi suportat de societate fără o schemă de sprijin din partea guvernului. “Ne trebuie o schemă de ajutor, gestionată inclusiv de Ministerul Energiei și Guvern, pentru a ne putea continua activitatea. Noi nu mergem în pantă ascentendă, mergem în pantă descendentă. Până anul viitor va trebui să achiziționăm alte certificate de carbon, la prețul care va fi, 23-27 de euro, plus că va veni vremea să plătim datoriile din urmă”, a spus Lădaru.

Vizualizări: 2,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: