Vasile Purdescu, plâns de colegii din CE Oltenia

Un salariat în vârstă de 47 de ani, de la Cariera Jilț Sud, și-a pierdut viața miercuri la locul de muncă. Vasile Purdescu a lăsat în urmă o familie îndoliată și niște colegi care se tem se mai meargă la serviciu, din cauza improvizațiilor pe care sunt nevoiți să le facă.

Electricianul avea 28 de ani vechime în minerit și făcuse de multe ori intervenția care acum i-a fost fatală. Miercuri, în jurul orei 10.00, executa lucrări de întreținere la întrerupatorul general de 6 kV din casa electrică a unui transportor cu bandă și a fost electrocutat prin atingere directă, după cum a comunicat compania. Din păcate, bărbatul a murit în drum spre spital.

O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a deplasat la fața locului pentru a face o anhetă, a anunțat George Romanescu, inspector șef.

Ion Popescu, lider sindical la Cariera Jilț Sud, se știe de-o viață cu salariatul care și-a pierdut viața. Nu își explică ce s-a întâmplat, pentru că Vasile Purdescu era unul dintre cei mai buni meseriași din Complexul Energetic Oltenia. “Rămân uimit, pentru că de 30 de ani lucrăm împreună și este unul din cei mai buni meseriași pe care îi avea întreprinderea. A făcut manevrele acelea de „n” ori. Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat”, a spus Popescu. “Noi facem aceste lucrări de 30 de ani, le repetăm continuu, dar o dată e ca niciodată”, a adăugat liderul sindical.

Complexul Energetic Oltenia anunță că va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situații. “Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, arată un comunicat al companiei.

Liderul sindical de la Jilț Sud spune că oamenii se tem să mai muncească. “Sunt oameni care au făcut cerere să se mute de la banda respectivă. Oamenii nu mai vor să lucreze în asemenea condiții”, a spus Ion Popescu, precizând că este vorba de trei colegi de pe partea mecanică.

Vizualizări: 10,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: