Laura Vlădoiu, actriţă şi regizor de teatru la doar 18 ani

Iubitoare de teatru, pasionată de regie, Laura Vlădoiu a câştigat deja foarte multe premii ca actriţă, premii care îi pun în valoare talentul şi măiestria cu care interpretează un rol. Alături de colegii ei de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a reuşit să aducă încă un premiu de la Festivalul de Teatru „Jos Pălăria” din Bucureşti

Laura Vlădoiu este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi deşi susţine bacalaureatul anul acesta, nici nu se gândeşte să renunţe la marea sa pasiune, teatrul şi regia. Este membră a unei trupe de teatru încă de acum trei ani şi experienţa şi-a propus cuvântul şi la ultimul festival la care a participat. „Între 7 şi 9 mai a avut loc festivalul de teatru „Jos Pălăria” din Bucureşti, ediţia a XIII-a, la care am participat alături de alţi cinci colegi cu piesa „Lecţia” şi am reuşit să luăm premiul special „Eugen Ionescu”. Ne-am întors foarte bucuroşi cu atât mai mult cu cât piesa a fost regizată de mine”, a declarat Laura Vlădoiu. Acesta nu este însă singurul festival de teatru de la care se întoarce câştigătoare, Laura a mai câştigat şi acum doi ani premiul pentru cel mai bun musical pentru piesa „Dresoarea de fantome”, în regia lui Ion Băieşu. „De trei ani de zile fac parte din trupa de teatru „Infinit” coordonată de Simona Urs şi anul acesta a fost primul an în care am regizat prima mea piesă. Însă consideră că teatrul înseamnă echipă, relaţia dintre personaje trebuie să fie mai presus de orice. Cred că dacă nu formam o echipă alături de colegii mei Cristina Negucioiu, George Cotoară, Miruna Răduţoiu şi Toader Pasti Mihai nu am fi reuşit la acest festival”, a adăugat Laura Vlădoiu.

Va urma Regie-Teatru

O să facă o carieră în regie tocmai pentru că îi place să spună poveşti, să facă oamenii să râdă dar mai presus de toată să poată să impună prin abordarea sa originală. „O să urmez Regie-Teatru la Bucureşti tocmai pentru că îmi place să spun poveşti, să fac omul să râdă, poate de asta prefer comedia ca mod de abordare. Îmi place să am propria mea viziune în ceea ce priveşte povestea”, a declarat Laura Vlădoiu.

Chiar dacă în prezent urmează un profil real, Laura mărturiseşte că în teatru este mult mai multă matematică decât ne-am putea închipui, de aceea nu regretă niciun moment că îşi va schimba calea. „Orice piesă de teatru trebuie să aibă o anumită logică, apar foarte multe întrebări „De ce” aşa că legătura matematică-teatru este una foarte strânsă.

Ca şi model de actor, mărturiseşte deschis şi fără ezitare că îi place foarte mult Horaţiu Mălăele pentru că este actorul care nu trebuie să joace teatru pentru a distra oamenii. „Horaţiu Mălăele reuşeşte să mă surprindă plăcut prin comportament, el râde din plăcerea de a râde şi reuşeşte întotdeauna să-şi atingă scopul iar scopul unui actor este acela de a distra omul”, a declarat Laura Vlădoiu.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: