Cartierul Bârseşti, inundat din cauza unei ţevi sparte

Cartierul Bărseşti a fost sâmbătă după amiaza sub apă, şi asta nu din cauza cantităţilor de precipitaţii căzute, ci din cauza unei avarii produce la o ţeavă care alimentează municipiul Târgu-Jiu cu apă potabilă. Cei care stau în zonă nu au ştiut despre ce este vorba însă susţin că de fiecare dată când plouă canalizările nu fac faţă, iar apa le inundă gospodăriile.

Cetăţenii care locuiesc în această zonă s-au trezit cu gospodăriile pline cu apă. Sistemul de canalizare din zonă a cedat, iar apa a acoperit şi şoseaua, traficul desfăşurându-se cu greutate în zonă. „Problema nu o constituie canalizarea ci o ţeavă avariată, care alimentează municipiul Târgu-Jiu cu apă. Ţeava s-a fisurat şi probabil s-a spart din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioada şi din cauza pământului îmbibat cu apa, care au dus la cedarea ţevii. Noi am oprit apa pe această linie şi încercăm să reparăm avaria în maxim 24 de ore. Cetăţenii din Târgu-Jiu nu au de suferit, apa nu a fost sistată în nici un cartier, pentru că celelalte linii de alimentare funcţionează şi pot să acopere toate necesităţile comunităţii”, a spus directorul Aparegio, Ion Popescu.

Oamenii dau vina pe canalizare

Chiar şi aşa, locuitorii din Cartierul Bărseşti susţin că de vină este canalizarea, pentru că nu este prima dată când se întâmplă asta. „Ce să se întâmple, canalizarea proastă. De fiecare dată când plouă mai puternic cu această problemă ne confruntăm. Apa ne intră în curţi în case, ne inundă gospodăriile. Stăm să dăm la apă din curte, sau să punem bolţari la poartă să nu intre apa. De această dată a trecut peste şanţuri, a trecut şi peste drum, e şi drumul inundat. Şoferii de abia mai deosebesc drumul de şanţ. Pe autorităţi nu le interesează acest aspect, nu-i interesează că de fiecare dată când plouă din cauza canalizării noi suntem inundaţi. Suntem ai nimănui aici“, spune un localnic. „Am anunţat de atâtea ori şi nu s-a luat nici o măsură. Au făcut şanţurile atât de bine, încât venii apa asta şi dalele se desprinseră. Lucrări de mântuială, numai să ne ia ochii. Noi ne-am obişnuit cu inundaţiile, de atâţia ani când plouă mai puternic ne aşteptăm să vină apa peste noi”, adaugă altul.

Traficul în zonă a fost fluidizat de agenţi de poliţie care au stat până când situaţia a fost remediată.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: