INCREDIBIL: Şcoală cu un singur elev prezent la cursuri

Patru copii din Stolojani se pot considera norocşi dacă luăm în considerare că toţi cei patru profesori ai şcolii din localitate stau la dispoziţia lor. Uneori, cum s-a întâmplat şi ieri, profesorii pot veni la şcoală doar pentru un elev. Ieri, doi dintre elevi au lipsit pentru că au fost bolnavi, iar cel de-al treilea a fost învoit, în şcoală fiind un singur elev şi învăţătorul.

Efectivul de elevi al Şcolii Primare din Stolojani este de doar patru elevi.  Unul în clasa I, unul  în clasa a II-a şi doi în clasa a IV-a. Pentru aceştia, aici se deplasează patru profesori, care le predau engleza, informatica, religia şi sportul. Astăzi, la şcoală nu a fost decât un elev şi învăţătorul. Dintre cei trei absenţi, doi sunt bolnavi, iar unul a fost învoit de părinţi. Învăţătorul a fost nevoit astfel să-şi ţină orele cu un singur elev. „Astăzi nu au venit decât doi elevi la şcoală, iar pe unul dintre ei l-au învoit părinţii că trebuie să plece la un cram. Ceilalţi doi sunt bolnavi de bube şi trebuie să stea acasă. Nu fac ore decât cu un elev astăzi”, declară Nicolae Bălan, învăţător şcoala Stolojani.

Câţi elevi, atâţia profesori. Pentru cei patru elevi, săptămânal patru profesori fac naveta de la Târgu-Jiu pentru a le preda engleza, religia, sportul şi informatica.

Şcoala va fi desfiinţată

Dacă până acum o şcoală putea funcţiona şi cu patru elevi, începând cu anul şcolar viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Şcoala din Stolojani va fi desfiinţată, iar elevii vor învăţa la şcoala din Corneşti. Pentru că cei doi elevi din clasa a IV-a vor termina clasele primare, la Stolojani nu ar mai rămâne decât doi elevi.  „Începând cu anul şcolar 2010-2011 şcoala de la Stolojani va fi desfiinţată, iar elevii vor merge la şcoala din Corneşti. Am cerut acest lucru Inspectoratului Şcolar Gorj, care au aprobat deja comasarea celor două unităţi de învăţământ. Este inutil ca pentru doi elevi, patru cadre didactice din Târgu Jiu să facă săptămânal naveta”, declară Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Generale Ceauru. Odată cu comasarea şcolii Stolojani, elevii vor avea de parcurs aproximativ patru kilometri până la şcoala din Corneşti.

Galerie foto


Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: