Purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj vrea să devină procuror

Lucrează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj încă din anul 1993, dar cu toate acestea nu practică meseria pe care şi-o doreşte. Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vrea să devină procuror şi are un singur regret, că a ratat examenul de admitere la magistratură.

Romantică, iertătoare şi ambiţioasă, Elena Piţian a terminat şefă de promoţie Şcoala Postliceală Sanitară din Târgu Jiu, urmând apoi cursurile Facultăţii de Drept din Craiova. Cea mai mare realizare a acesteia este familia şi fetiţa sa, însă are şi regrete. „Aş încerca să schimb oamenii, concepţiile şi să înlătur ideile preconcepute pe care poate fiecare dintre noi le avem. Aş mai schimba ceva şi anume atitudinea celor care ne conduc faţă de oamenii necăjiţi, care nu au posibilităţi financiare pentru a putea creşte şi educa un copil”, a precizat Elena Piţian. Îşi doreşte foarte mult să intre la magistratură, să devină procuror, deşi recunoaşte că relaţia cu presa gorjeană a ajutat-o foarte mult să devină mai comunicativă, mai deschisă faţă de problemele celorlalţi.

Relaţia cu presa a făcut-o mai comunicativă

„Relaţia cu presa a fost ceva nou pentru mine, dar am învăţat să fiu comunicativă, să fiu deschisă faţă de problemele celorlalţi şi să fiu imparţială. Cel mai mare vis pe care îl am şi pe care sper să-l realizez este acela de a reuşi să intru la magistratură şi de a deveni procuror”, a mărturisit Elena Piţian.

Timpul liber îl petrece alături de familie, de părinţi, îi plac emisiunile sportive şi crede că sănătatea este cel mai de preţ lucru. „Timpul liber îl petrec alături de familie, de părinţii mei pentru mine fiind o mare bucurie să stau alături de ei şi mai ales să stau în mijlocul naturii la ţară. Îmi plac emisiunile sportive, documentarele şi să mă refugiez în braţele cărţilor”, a spus Elena Piţian.

În sistemul sanitar, toate ar merge bine dacă sursele de finanţare ar fi mai mari şi sumele pe care le primeşte sănătatea ar acoperi toate necesităţile. „Toate problemele apar datorită banilor şi dacă acest lucru s-ar schimba, cred că şi atitudinea şi comportamentul celor din sistem ar fi altul”, a adăugat Elena Piţian.

Nu a reuşit să se molipsească cu nicio pasiune mai neobişnuită deşi recunoaşte că are o atracţie aparte faţă de cărţile poştale şi mărcile poştale. Poartă un respect deosebit oamenilor corecţi şi familiei, mărturisind că urăşte să fie linguşită şi minţită. „Am avut norocul să am de a face cu oameni corecţi, care atunci când am avut nevoie de un sfat mi l-au oferit fără probleme. Sunt mândră că sunt o femeie împlinită, care se poate descurca în orice situaţie, care nu este dependentă de nimeni şi de nimic, decât sentimental de cei de lângă mine”, a declarat Elena Piţian.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: