Laurenţiu Ciurel: Fac eforturi să nu mai tai din salarii!

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, anunţă că oamenii nu vor primi nimic în plus anul acesta şi, mai mult decât atât, face eforturi să nu mai taie. Trei mii de mineri şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia protestează joi, în Piaţa Prefecturii, nemulţumiţi că administraţia nu le acordă adaosul lunar de 350 de lei şi cota de cărbune în bani. Reprezentanţii oamenilor susţin că salariaţii muncesc mai mult pentru că producţia este aceeaşi, deşi au plecat trei mii de oameni din companie şi, în plus, în ultimele luni au fost încasări mari la CEO. Directorul Ciurel spune însă că nu se face primăvară cu veniturile din cele 3 luni de secetă pentru că anul are 12 luni.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a început prin a ironiza organizatorii mitingului din Piaţa Prefecturii: „FNME are mult sub 3.000 de oameni la momentul acesta şi probabil se bazează pe oamenii domnului Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa din Federaţia Univers“. Reprezentanţii salariaţilor scot oamenii în stradă susţinând că este încălcat Contractul Colectiv de Muncă, unde se prevede o negociere a cotei de cărbune în bani şi a majorării adaosului lunar de la 250 de lei la 350 de lei. În plus, sindicaliştii amintesc şi de o promisiune pe care Ciurel a făcut-o în biroul ministrului Andrei Gerea, într-o zi cu mari tensiuni la CEO, cu angajaţi în greva foamei sau blocaţi în subteran.

 „Până în aprilie 2016 nu putem da nici un ban“

De discuţia aceea îşi aminteşte şi Ciurel, dar spune că era 1 noaptea şi că nu a promis că va da aceste drepturi. „Domnul Roşca şi parte din liderii contestatari au dreptate, în sensul că la ora 1 noaptea, când am încheiat negocierile cu domnul ministru, la domnul ministru la Bucureşti a rămas că în perioada iulie - septembrie se va analiza posibilitatea de a se acorda cota de cărbune şi un adaos salarial. Lucrul acesta l-am făcut. Am ajuns la concluzia că se poate acorda cotă de cărbune atât timp cât nu influenţează partea de cash, dar din păcate absolut imposibil pentru anul acesta să discutăm de vreun adaos salarial. Asta e scris, că se va analiza. Asta am făcut. Ei ştiu că nu au nici un suport legal. Promisiunea asta a fost, să analizăm şi să luăm o decizie“, a declarat Ciurel.

Între timp, spune el, veştile dinspre Comisia Europeană sunt „devastatoare“ pentru cărbune. Laurenţiu Ciurel spune că face eforturi să nu mai taie din veniturile angajaţilor. „Cer 100 de lei, pare simplu. Păi 100 de lei înmulţit cu 15.600 şi înmulţit cu patru luni şi ies nişte milioane multe. Eu strâng câte 5-6-7 milioane de lei pe lună ca să-mi fac bani de CO2. Eu fac eforturi foarte mari să explic de ce nu mai tai din salarii în continuare. Că nici nu am tăiat foarte mult, s-a pierdut prima de vacanţă de fapt. O parte. S-a luat 4000 de lei s-a dat 2500 de lei“, a declarat acesta la TV Sud. Directorul a mai spus că până în aprilie 2016 nici nu se pune problema să mai primească vreun ban în plus. „Până la sfârşitul acestui an este greu că se va putea, până în aprilie, când ne vom cu certificatele în conturi, nu putem să ne permitem nici un fel de extravaganţă“, a mai spus directorul CE Oltenia.

DSC_0083

„Nu se face primăvară cu o floare, avem 3 luni excepţionale, şi de producţie şi de încasări, dar anul are 12“.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: