Le-au mărit salariile și acum îi trimit acasă

Un nou șoc pentru salariații Complexului Energetic Oltenia. După ce au aflat că toate capacitățile de producție intră în rezervă sau sunt închise de la 1 ianuarie 2026, acum se vorbește că mii de locuri de muncă se vor pierde în acest an.

Directoratul CE Oltenia a fost notificat cu privire la faptul că bugetul de salarii din 2023 nu poate fi mai mare decât cel de anul trecut. Ori, la negocierile din primăvară, au crescut atât salariile, cât și primele anuale, fiind o creștere a veniturilor de circa 20% pentru fiecare salariat, în condițiile păstrării celor 11.300 de locuri de muncă.

În aceste condiții, se lucrează la un nou proiect de buget, care le va fi prezentat sindicatelor pe 7 iunie. Cum nu se poate tăia de la salarii, se va umbla la numărul de angajați.

Potrivit unor surse, se ia în calcul renunțarea la toți cei 1.800 de salariați care sunt pe perioadă determinată, până la jumătatea anului, dar sunt și scenarii de renunțare la o parte dintre acești salariați, dar cu accelerarea pensionărilor pe Legea 197.

Una peste alta, vor fi mii de locuri de muncă reduse în acest an, în ciuda asigurărilor primite de liderii sindicali în primăvară, că nu se va întâmpla asta.

Vizualizări: 3,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: