Cât câștigă un profesor debutant în Gorj. „Nu-i ajunge nici de o cămașă să fie prezentabil în fața copiilor!”

Situație tot mai tensionată în învățământ. După greva de avertisment de miercuri, cadrele didactice anunță grevă generală de luni. Principala nemulțumire e legată de salariile mici din sistem. Cât câștigă un debutant în învățământ: „În jur de 2.500 de lei”, spune sindicalistul Constantin Huică.

 

Salariul nu este deloc atractiv pentru tineri și nu e de mirare că acest sector e tot mai ocolit. „Undeva la 2.500 de lei. acesta e salariul unui profesor debutant. La 2.500 de lei cine vine? E un sector neatractiv din punct de vedere financiar. E normal să nu vină tinerii pe acest salariu. Au și ei nevoie de bani, să-și facă o casă plus cele necesare traiului. Cu 2.500 de lei nu le ajunge să-și ia nici măcar o cămașă în care să apară frumos și aranjat în fața copiilor”, a spus liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică.

 

Personalul nedidactic primește și mai puțini bani.  „Avem personalul nedidactic care, la ora actuală, are salariu de mizerie. 1700 – 1900 de lei. Cu atât se duc acasă. Suntem singurul sector bugetar care nu primește sporul de condiții vătămătoare, condiții de muncă. În rest, toate sectoarele bugetare au beneficiat de acest spor. Orele suplimentare nu sunt plătite pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic. Toate aceste nemulțumiri au pus capac și întreg personalul este hotărât să meargă până la capăt. Nu vom încheia conflictul de muncă până la rezolvarea acestor probleme”, a spus Constantin Huică, liderul USLI Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

 

Dacă nu vor fi luați în seamă, profesorii anunță grevă generală de luni și, în plus, spun că nu vor mai supraveghea examenele naționale.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: