Lebede salvate de la o moarte sigură

O familie de lebede a fost salvată de la o moarte sigură. Cuibarul lor s-a desprins și a ajuns până aproape de porțile hidrocentralei, fiind în pericolul de a fi aspirate. Au intervenit pescarii de la Asociația Județeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, au mutat cuibarul și l-au ancorat în apropiere de Masa Tăcerii.

„Cuibarul unei familii de lebede aflate pe barajul Târgu Jiu a ajuns în porţile barajului. Încercam relocarea acestuia, altfel exista riscul să fie aspirate prin porţi! Cuibarul s-a desprins şi a fost purtat de apă”, a fost mesajul transmis de Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj.

În final, cuibarul a fost mutat și relocat.  „L-am dus 200 de metri în amonte, în dreptul Mesei Tăcerii. L-am ancorat şi nu se mai poate desprinde. Am reuşit să mutăm cuibarul şi acum aşteptăm să vedem dacă se relochează lebedele. Important este că am scos cuibarul din porţi pentru că lebedele erau în mare pericol şi riscau să moară”, a mai spus Fiu.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: