Legea pentru pensiile minerilor, varianta PNL, adoptată tacit

“Legea pe care am depus-o după greva de la CE Oltenia și care permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze mai devreme a fost adoptată tacit de Senat”, anunță președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu. Acesta precizează însă că nu este camera decizională, astfel că proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaților.

“Un parlamentar de la PSD Gorj declara public că legea mea nu se va mișca de la Senat, și, într-adevăr, a intrat pe circuitul comisiilor în urmă cu puțin timp, în timp ce propunerea lor trecuse deja de prima cameră sesizată. Nu au luat însă în calcul faptul că va fi adoptată tacit, chiar dacă nu se discută în comisii”, a spus președintele PNL Gorj.
Vîlceanu spune că cei de la PSD-ALDE nu susțin proiectul lui, dar el va vota proiectul alianței de guvernare care va permite, la rândul lui, reducerea vârstei de pensionare pentru cei încadrați în condiții deosebite de muncă. “Vă mai spun un lucru: eu voi încerca să corectez în comisie legea pe care cei de la PSD spun că au făcut-o pentru mineri pentru că acum este o lege inaplicabilă, așa cum fac ei, iar la plen o voi vota. Ei probabil vor bloca din nou inițiativa mea, iar la plen nu vor vota. Că așa sunt pesediștii!”, a concluzionat Vîlceanu. (A.A.)

Vizualizări: 5,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: