Legea salarizării bugetare, prioritatea anului 2016

Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri bugetare este printre priorităţile anului 2016, a declarat, luni, ministrul Muncii, Ana Costea, care a precizat că termenul de adoptare a acestei legii este noiembrie 2016.

Dezbaterea publică va porni de la un proiect aflat deja la Ministerul Muncii. „Va trebui să respectăm procedura de a revizui acel proiect, pe de o parte, să vedem care sunt lucrurile... există nişte nemulțumiri și din partea sindicatelor și din partea patronatelor și atunci vom relua această procedură. La 1 februarie o să avem proiectul pus la punct în minister, îl spunem procedurii consultării partenerilor sociali, pentru că am acest mecanism şi legea mă obligă ca tot ceea ce înseamnă proiect de act normativ cu impact pe atribuţiile partenerilor sociali să îi consult. Voi face și o consultare interministerială. După ce realizăm consultarea cu partenerii sociali proiectul de lege urmează să fie dezbătut de societatea civilă și abia după aceea intră în dezbaterile comisiilor de specialitate la Parlament", a explicat ministrul Muncii.

La toate acestea se adaugă o restricţie cu privire la adoptarea cu cel puţin şase luni înainte a unor legi care prevăd acordarea de drepturi materiale înainte de alegeri, iar ca urmare a acestei restricţii Ana Costea şi-a stabilit ca termen de adoptare a legii, noiembrie 2016. Ministrul Muncii a subliniat că proiectul de lege care există în minister avea ca dată de intrare în vigoare la 1 ianuarie 2017.

Planul de acțiune al ministrului Muncii este structurat pe cinci arii de competență: măsuri active de creștere a ratei de ocupare; implementarea Strategiei Naționale privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei; măsuri în domeniul lucrătorilor migranți; măsuri legislative; reforma instituțională.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: