Legumele și fructele producătorilor de pe Valea Amaradiei vor fi exportate în Spania

Vești bune pentru producătorii de legume și fructe din comunele de la Valea Amaradiei. Aceștia nu vor mai rămâne cu produsele nevândute din momentul în care depozitul realizat în localitatea Bustuchin, de un investitor spaniol în parteneriat cu primăria, va fi gata. Autoritățile locale anunță că depozitul va deveni funcțional în maxim o lună de zile.

Depozitul de legume și fructe realizat în comuna Bustuchin de un investitor spaniol, în parteneriat cu primăria, va reprezenta un avantaj pentru producătorii din localitate, dar și celor din comunele învecinate. Spaniolii au investit în acest depozit aproximativ 350.000 de euro, iar primăria din Bustuchin a avut o contribuție de 45.000, bani obținuți prin GAL.
”Mă bucur foarte tare că în cele din urmă, o investiție atât de contestată de gurile rele a fost finalizată. Este vorba de depozitul de fructe și legume realizat de investitorii spanioli în colaborare cu UAT Bustuchin. Vreau să vă spun că în comunele de pe Valea Amaradiei foarte mulți cetățeni au plantații de muri și nu aveau unde să-și vândă producția. Acum pot să aducă murele la depozit și îmi doresc să reușească să acopere și pierderile de anul trecut când li s-au stricat produsele. Mi-am dosit să fac aici un depozit de legume și fructe cum am văzut eu prin străinătate și am reușit”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.


Fructele și legumele aduse de producători la depozitul din Bustuchin vor merge în străinătate, mai exact în Spania, acolo unde investitorii au piață de desfacere. ”Noi o să primim fructe și legume, nu doar de la producătorii din Bustuchin, ci de la toți din comunele învecinate de pe Valea Amaradiei pentru că este spațiu suficient. Depozitul are o capacitate de a congela 40 de tone de produse și de refrigerare a 30 de tone”, a mai spus edilul din Bustuchin.


Ion Ciocea este sigur că numărul producătorilor din zonă va crește. În felul acesta eu cred că voi stimula oamenii să muncească pământul , să aibă o producție bună de legume și fructe, să se implice mai mult în acest domeniu pentru că munca lor nu va fi în zadar. Vor aduce produsele en-gross la depozit, vor primii bani, iar apoi acestea vor fi exportate în Spania”, a explicat acesta.

Vizualizări: 1,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: