Vrea să „scoată” cinci mii de locuitori la recensământ. „Ne asigurăm că nu scapă nimeni!”

Speră să depășească cinci mii de locuitori. Edilul din Scoarța este optimist în ce privește recensământul. Chiar dacă foarte mulți localnici din comuna pe care o conduce sunt plecați la muncă, în străinătate, primarul a implicat aproape toți angajații și merge chiar și el în teren să fie sigur că toți localnicii vor fi numărați. „Vrem să ne asigurăm că nu scapă nimeni”, ne-a spus edilul.

Dacă la ultima numărătoare erau circa 4.700 de localnici, primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, se așteaptă ca, la acest recensământ, să depășească cinci mii de locuitori.

Ca să fie sigur că procesul de recenzare merge ca la carte, se implică personal. Cel mai complicat este cu cei din comunitatea de etnie romă, acolo unde foarte mulți localnici sunt plecați peste hotare.

„Avem echipe care lucrează în permanență acum. Inclusiv eu merg în teren cu echipe care le-am format la nivelul primăriei. Am implicat și expertul local, avem și doi consilieri din Partida Romilor. E mai greoi acum, pe telefon. Când mergem, mergem la fiecare casă și în cartierele de persoane de etnie romă. Chiar dacă unii sunt plecați, vorbim cu rudele, luăm toate datele celor plecați și îi recenzăm acasă. Mulți stau în aceeași casă, dar nu au toți același nume de familie. E populația majoritară, cea mai numeroasă din comună. Vrem să nu ne scape nimeni nerecenzat. Speră să depășim 5.000 de locuitori. După ce am calculat noi, cred că depășim. La ultimul recensământ, eram 4.701”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Dacă ar depăși 5.000 de locuitori, altele ar fi avantajele comunității, a mai punctat Stamatoiu

„Vreau să nu rămână niciun cetățean nerecenzat. Dacă am depăși 5.000 de locuitori, altfel ar sta lucrurile și dezvoltarea comunei. Am vorbi de alt număr de consilieri, alte fonduri, ar fi alte așteptări și alte pretenții. Chestionarul nu este simplu. Ar fi trebuit niște chestionare mai simple mai ales pentru omul de la țară”.

Până acum, peste 150 de mii de gorjeni au completat chestionarele online. De la sfârșitul acestei luni, începe etapa interviului față în față, în care recenzorii merg din poartă în poartă.

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: