Gardul Târgului de Sf. Ilie, reparat cu donații

Gardul târgului unde se organizează unul dintre cele mai mari bâlciuri de Sfântul Ilie din România a intrat în reabilitare. Vorbim de gardul Târgului din Polovragi care va fi cu totul deosebit. Acesta era realizat de meșterii populari din zonă, ajutați de elevii săi cu materiale donate de cetățeni.

Cei care vor participa anul acesta la Târgul de Sfântul Ilie organizat din de o săptămână la Polovragi vor putea admira și gardul realizat de meșterii populari. ”Meșteri din cadrul Școlii Populare de Artă de la noi din zonă lucrează la acest gard. Ei mai sunt ajutați și elevii cărora le predau această îndeletnicire și vreau să vă spun că este ceva deosebit. Majoritatea materialelor folosite la gard sunt donate de localnici și de agenții economici din Polovragi, de cei care au exploatări lemnoase, iar primăria are o contribuție de aproximativ 40.000 de lei. Cu acești bani s-a cumpărat șița folosită la gard”, a declarat primarul din Polovragi.

Autoritățile locale dau asigurări că lucrarea va fi gata până la Târgul de Sfântul Ilie, mai puțin o parte unde se va construi o sală de sport.

”Tot ce ne-am propus să facem va fi gata până la târg. Va mai rămâne o porțiune nefăcută în zonă unde se va construi o sală de sport mare, realizată din Compania Națională de Investiții și care va avea o capacitate de 180 de locuri. Noi am predat amplasamentul și în perioada următoare se va organiza licitația”, a mai spus Gheorghe Epure.

Vizualizări: 1,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: