Legumicultorii din Băleşti vor avea o piaţă a lor

Agricultorii din comuna Băleşti vor avea unde să-şi vândă legumele şi verdeţurile. Primăria a demarat lucrările de construcţie a unei pieţe agroalimentare, urmând ca această să devină funcţională cel târziu de luna viitoare.

Prima piaţă agroalimentară de la Băleşti va fi amenajată aproape de intersecţia cu drumul care asigură legătura cu satul Tălpăşeşti, chiar lângă restaurantul „Fântâna lui Coşbuc”. Legumicultorii aşteaptă de mulţi ani înfiinţarea unei pieţe unde să-şi poată vinde legumele, mai ales că zona este cunoscută pentru suprafeţele întinse cultivate cu varză.

Când va fi gata piaţa

Lucrările la piaţă au fost demarate şi sunt realizate de angajaţii SC Util Local, societatea Consiliului Local Băleşti. „Am dat drumul la lucrare, sperăm noi să fim gata cu acest obiectiv în perioada 20-25 octombrie. Am mobilizat acolo toate forţele şi sperăm să ne încadrăm. Banii investiţi în construirea pieţei agroalimentare sunt exclusiv de la bugetul local. Aici cetăţenii noştri vor putea să-şi vândă legumele, lactatele, cereale, şi altele. Este pusă la drumul naţional, am făcut acolo şi o parcare mare, unde pot oamenii să-şi parcheze maşinile, să vină să cumpere varză autentică de Băleşti”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Administraţia locală a alocat 50 de mii de lei pentru construcţia acestei pieţe. Vor fi 32 de mese din ciment, dar şi boxe confecţionate din metal. Acestea vor fi protejate de un acoperiş. Consiliul Local va stabili dacă legumicultorii care vor veni aici să-şi vândă produsele vor plăti vreo taxă, propunerea primarului Ungureanu fiind aceea de a nu fi impusă o chirie.

Târg de animale

Și planurile administraţiei locale nu se opresc aici. „Vrem să ne extindem în viitor şi cu un târg de animale. Tot acolo, undeva în spate, unde este islazul comunal. Consider că este un lucru benefic deoarece nu prea mai sunt astfel de târguri şi oamenii nu mai au unde să-şi vândă animalele. Acest lucru implică mai multe autorizaţii şi avize, sunt etape de parcurs”, a precizat primarul comunei Băleşti. 

Vizualizări: 4,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: