Sute de bătrâni din Turburea au petrecut ca la nuntă

A fost sărbătoare la Turburea. Aproximativ trei sute de persoane vârstnice și-au sărbătorit ziua cu întârziere, însă așteptarea a meritat. Au avut meniu ca la nuntă, lăutari și au primit cele mai frumoase urări din partea primarului și a autorităților județene.

La Turburea, Ziua Vârstnicilor a devenit tradiție. Primarul Ion Bîrcă a și explicat de ce distracția a fost amânată cu două săptămâni. „De nouă ani am stabilit ca Ziua Vârstnicilor să fie organizată la noi în comună. Strângem bătrânii satului și oamenii mai în vârstă să le mai descrețim frunțile. Sărbătorim mai târziu pentru că spațiul acesta l-am avut în construcție. E fosta cantină preluată de Primărie și am avut-o în reabilitare până acum. Am încercat din răsputeri să o termin cât mai repede să ținem această petrecere. Pe toate le-am ținut până acum pe 1 octombrie”, a declarat Ion Bîrcă.

Invitații pentru toată comuna

Toți bătrânii au fost invitați la petrecere, sâmbătă. „Nici nu-mi venea să mai ies în comună în fața oamenilor după 1 octombrie. Oamenii poate se așteptau ca eu să fi renunțat la acest eveniment. Mă întrebau mereu când va fi organizat. Mi-au mulțumit toți când am mers cu invitațiile în fiecare cătun în parte. Le-am pregătit un meniu complet. Ce se dă la nuntă, asta le dăm și noi. Avem și muzică. Au fost alături de noi și autoritățile județene”, a mai spus edilul.

Pentru bătrâni, a fost petrecere ca în tinerețe. S-au bucurat de un meniu bogat, muzică și voie bună. „Ne place aici. E foarte frumos. Am 67 de ani. Sunt cu soțul, cu toți prietenii noștri și suntem foarte mulțumiți de ce avem aici. E bine că ne-a invitat domnul primar să ne mai descrețim și noi frunțile”, ne-a mărturisit o bătrână din comună. „E foarte frumos. Petrecem de ziua noastră. Avem de gând să stăm până dimineață”, a fost mesajul unui pensionar.

Galerie foto



Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: