Leurda, detoxifiant natural pentru sânge

Leurda, planta supranumită „elixirul tinereţii“ este considerată unul dintre remediile cele mai bune pentru numeroase afecţiuni. Planta-minune este un detoxifiant natural, ajută la îmbunătăţirea memoriei, este bună pentru inimă, tuse, răni, guturai, eczeme şi ajută la recuperarea după accidente vasculare.

Elixirul aflat la îndemâna oricui creşte în păduri, la umbra copacilor. În urma unor studii efectuate în Germania, leurda a fost declarată ” Planta mileniului trei”, datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman. În multe ţări din Europa, planta a fost introdusă deja ca ingredient de bază în bucătărie. În România, deşi leurda se găseşte în aproape toate pădurile, efectele ei miraculoase abia acum încep să fie cunoscute.

Proprietăţile miraculoase ale leurdei, plantă care ajută la peste zece tipuri diferite de afecţiuni, se regăsesc în frunze. Frunzele asemănătoare cu cele de usturoi, dar având un gust iute şi mult mai puternic, trebuie recoltate înainte de apariţia florilor.

Cunoscută pentru gustul său delicios şi aroma intensă, asemănătoare usturoiului, leurda are numeroase beneficii pentru sănătate. Poate fi consumată sub formă de salată, suc, infuzie, decoct, tinctură şi acţionează favorabil în numeroase afecţiuni.

Leurda curăţă sângele de substanţe toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, previne accidentele vasculare, evitând apariţia trombozei şi tromboflebitei prin fluidificarea sângelui şi prin dizolvare a plăcilor de colesterol.

Probabil principalul beneficiu al leurdei este ca are capacitatea de a curăţa rinichii şi vezica urinară. Totodată elimina excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută.

Pentru uz intern, frunzele de leurdă sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni şi pot fi folosite nu doar crude, ci şi în infuzii. Planta are proprietăţi vitaminizante, mineralizante, depurative, diuretice şi tonificatoare. Nu doar curăţă organismul şi tractul intestinal, ci reglează şi funcţia rinichilor.

Leurda este considerată Elixirul tinereţii şi despre miraculoasa plantă se spune că opreşte procesul de îmbătrânire. Specialiştii recomandă consumul zilnic de salată de leurdă în timpul sezonului de primăvară. În urma unor studii s-a constat că substanţele active din leurdă au efect de relansare a activităţii endocrine, favorizează circulaţia cerebrală şi previne sclerozarea vaselor de sânge. Planta este considerată din acest motiv o minune pentru sănătate.

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: