Semințele de armurariu îmbunătățesc sănătatea ficatului

Întâlnit destul de des în flora spontană a României și cunoscut ca plantă medicinală de sute de ani, armurariul are o importantă capacitate de detoxifiere, în special pentru rinichi, ficat și sistemul limfatic. Printre utilizările sale tradiționale se numără tratarea ficatului gras și a altor boli ale ficatului, stimularea scăderii în greutate, combaterea toxicității sau reducerea inflamațiilor cronice.

Armurariul face parte din aceeași familie de plante ca floarea soarelui sau margareta, având o inflorescență superbă de culoare violetă ce colorează intens câmpurile și locurile virane. Acesta provine din zona Mediteranei dar este răspândit la ora actuală în numeroase zone ale globului.

Capacitatea de detoxifiere a armurariului se datorează unei substanțe numită silymarină, extrasă din semințele sale și care reprezintă principalul ingredient activ al acestuia. Silymarina a fost studiată și recunoscută de numeroase studii științifice pentru capacitatea sa de îmbunătățire a sănătății ficatului, aflându-se la baza a numeroase medicamente și extracte de uz farmaceutic.

Semințele de armurariu se folosesc așadar pentru tratarea a diferite probleme cum ar fi ciroza hepatică, intoxicarea cu alcool, bolile de ficat, îmbunătățirea capacității de detoxifiere și chiar combaterea cancerului. De notat ca în cazuri serioase nu trebuie să vă bazați exclusiv pe armurariu pentru rezolvarea problemelor, ci mai degrabă să îl folosiți ca supliment în combinație cu alte medicamente sau în scopuri de prevenție.

Armurariul stimulează secreția de bilă pentru a ajuta astfel la detoxifierea ficatului și poate regenera celulele hepatice afectate de toxicitate sau inflamații. Aceste proprietăți pot avea un impact pozitiv major asupra procesului de îmbătrânire sau degenerare a întregului organism.

Prin stimularea funcțiilor hepatice, armurariul ajută nu numai la detoxifiere ci și la slăbire, ficatul fiind principala uzină de ardere a grăsimilor din organism. Alimentația nesănătoasă, consumul de alcool și stilul de viață afectează funcționarea ficatului, ducând la acumularea grăsimilor și creșterea în greutate. În afară de armurariu, plante ca verdețurile, sfecla, ridichiile și alte rădăcinoase ajută de asemenea la îmbunătățirea funcțiilor hepatice.

Prin stimularea ficatului armurariul îmbunătățește și digestia, o altă componentă esențială a menținerii greutății optime și de stimulare a metabolismului. Rezultatul este o stare de sănătate mai bună și mai multă energie în organism pentru alte activități și procese.

Armurariul este și un puternic antioxidant care ajută la detoxifiere, scădere în greutate și combaterea procesului de îmbătrânire. Cu cât organismul este mai sănătos, mai liber de toxine și cu capacitățile de apărare în stare bună, cu atât mai ușor va fi pentru acesta să lupte și să combată bolile.

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: