Liber la jigniri în Prefectura Gorj

Cei patru angajaţi ai Instituţiei Prefectului, surprinşi pe data de 17 decembrie, de către jurnaliştii de la Gorj TV, într-un restaurant din Târgu Jiu, stând la un pahar şi înjurând de mama focului o colegă de serviciu, au scăpat basma curată. Întâmplarea a avut loc în jurul orei 14:30, în timpul programului de lucru, iar pe masa angajaţilor erau pahare şi căni cu vin alb. Chiar şi aşa, prefectul judeţului Victor Banţa nu a luat nicio măsură cu aceştia. Cei patru, dintre care doar trei au putut fi identificaţi, erau foarte bine dispuşi şi puşi pe jigniri, după ce băuseră deja câteva pahare de vin. Potrivit filmărilor realizate cu camera ascunsă de reporterii Gorj TV, fosta şefă a Serviciului Verificarea Legalităţii din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu, a fost subiectul discuţiei dintre cei 4 funcţionari publici, care i-au adus acesteia grave injurii.

Aşa cum era de aşteptat, prefectul Victor Banţa nu a luat nicio măsură de sancţionare a subordonaţilor săi, deşi după vizionarea casetei cu înregistrarea realizată, prefectul Victor Banţa a promis că  va demara o anchetă pentru a lua măsurile care se impun. Până în acest moment însă, conducerea Prefecturii nici măcar nu s-a sinchisit să discute cu împricinaţii, semn că astfel de atitudini înjositoare sunt fireşti într-o instituţie care se doreşte a fi europeană.

Anul trecut promitea o anchetă

Cei patru au petrecut ceva vreme în restaurant timp în care au vorbit despre Ioana Călinescu amuzându-se copios. Unul dintre aceştia era vizibil ameţit, după ce consumase vin. În timpul discuţiei, aceştia au nominalizat mai multe nume importante din Instituţia Prefectului, însă cel mai mult timp l-au acordat Ioanei Călinescu. Caseta cu înregistrarea realizată de postul de televiziune a fost vizionată de prefectul judeţului Gorj, Victor Banţa, care a promis că va lua măsuri. Banţa a declarat că în primă fază va trece la identificarea angajaţilor ce se distrau în timpul serviciului.  „Ca să se ia măsuri cu nişte oameni trebuie să ştii cine sunt. Eu personal din vocile auzite am înţeles pe alocuri ce vorbesc, dar nu pot să identific cine sunt. Vom vedea şi ce fel de măsuri luăm. Să vedem dacă sunt la serviciu, dacă sunt învoiţi, în concediu... Conversaţia nu este demnă, te descalifică. Este o meteahnă veche a administraţiei“, spunea Banţa atunci. 

Angajaţii aveau zi liberă

La vizionarea casetei, prefectul Victor Banţa şi-a pus mâinile în cap, pentru ca ulterior să nu-şi mai amintească mai nimic. Prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituţiei, Claudia Pârvan, prefectul declară acum că nu ştie cu certitudine cine sunt persoanele din înregistrare. Trei dintre cei patru au fost recunoscuţi de jurnalişti. Este vorba despre Ştefan Burcheci, consilier superior, Cristinel Lupulescu, consilier juridic în cadrul Serviciului verificarea legalităţii şi Nicolae Sichitiu, consilier superior, faţa acestuia din urmă fiind vizibilă pe înregistrare. În plus, subprefectul Constantin Dumitrescu, care se afla în biroul prefectului în momentul vizionării casetei, i-a recunoscut pe cei patru după voce. Prin astfel de reacţii, mai-marii judeţului nu fac decât să încurajeze atitudinile înjositoare şi situaţiile jenante în care se complac unii dintre funcţionarii publici. „Nu avem nicio dovadă că personajele apărute în materialul respectiv sunt angajaţi ai Prefecturii, prin urmare nu am avut pe cine să tragem la răspundere. Nu a intrat nimeni în comisia de disciplină“, a declarat Claudia Pârvan.

Mai mult decât atât, respectivii angajaţi aveau o zi liberă. „Personajele despre care aţi vorbit dumneavoastră au avut atunci liber, nu au fost în timpul serviciului, ci în timpul lor liber“, a spus purtătoarea de cuvânt. Este extrem de greu de crezut însă că toţi cei patru jurişti ai Prefecturii au avut liber în aceeaşi zi.

Iată doar câteva pasaje din înregistrarea de o jumătate de oră realizată de reporterii Gorj TV.

„- Acuma nu-ţi mai place!

- Niciodată nu mi-a plăcut! Ea m-a pupat pe mine-n p…. ca să terminăm povestea. Invers a fost!

- Pe urmă cum aţi pupat-o-

- Eu, niciodată! Ea şi-a băgat pile la Bucureşti, nu io!

- Sunt supărat pe viaţă, pe ce vreţi voi…

- O tâmpită, o curvă ordinară, care a dat cu p.... în stânga şi-n dreapta, să ne supună în halul ăsta...“

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: