Guvernul încă îi scrie „domnului prefect Ştefan Popescu Bejat”

În plină campanie media despre cine îi va lua locul după sărbători spiralistului şef de la Prefectură, pe piaţă mai apare o informaţie demnă de tot interesul, mai ales că în disputa dintre oamenii PSD şi PDL de a promova pe o asemenea funcţie s-ar putea să câştige un al treilea, care îşi vede liniştit de treburile sale. Ştefan Popescu Bejat este personajul care luna aceasta a primit documente oficiale la Prefectura Gorj cu un apelativ care naşte controverse pentru omul de rând şi pe care Victor Banţa le găseşte absolut normale.

            Guvernul îi scrie în continuare la Gorj lui Ştefan Popescu Bejat cu apelativul „domnului Prefect”, deşi acesta a fost schimbat din funcţie în luna martie. Comisia pentru evaluarea performanţelor profesionale individuale ale înalţilor funcţionari publici i-a trimis luna aceasta lui Bejat o adresă oficială în care i se adresează cu „domnului prefect”. Documentul a fost trimis la Prefectura Gorj pe 3 decembrie, în conţinutul său regăsindu-se şi calificativul de „foarte bine” pe care fostul prefect l-a primit pentru activitatea de anul trecut. Bejat a luat nota 4,2 pentru modul şi gradul de îndeplinire a obiectivelor stabilite de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice şi 4,5 pentru modul de îndeplinire a obiectivelor şi a performanţelor obţinute de structurile conduce de cel evaluat. De asemenea, pentru propunerile privind eficienţa activităţii structurilor conduse de cel evaluat, prin identificarea deficienţelor în activitate şi a modului de eliminare a acestora, fostul prefect a fost notat cu 4,2 , media de 4,3 situându-l pe Bejat pe unul dintre cele mai bune locuri ocupate de înalţii funcţionari din România. Şi, cu toate acestea, prefectul de până în primăvară a fost schimbat din funcţie chiar cu o săptămână înainte de ziua sa de naştere, fiind promovat, cei drept, inspector guvernamental pentru judeţele Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

            Actualul prefect, Victor Banţa, spune că nu este nimic anormal în felul în care a fost redactat documentul respectiv. Succesorul lui Bejat în fruntea Prefecturii afirmă că lucrurile sunt cât se poate de normale, mai ales că acesta găseşte firesc faptul ca fostul prefect să primească corespondenţa la vechiul loc de muncă atâta timp cât are un birou amenajat aici pentru a-şi exercita atribuţiile de inspector guvernamental. „Dumnealui chiar primeşte constant documente de la Guvern la noi la Prefectură pentru că are un birou amenajat aici. Are telefon la dispoziţie şi spaţiul necesar pentru că răspunde pe linie guvernamentală de zona aceasta. Totul este absolut normal”, spune Victor Banţa.

            Ştefan Popescu Bejat nu a dorit să comenteze situaţia respectivă, acesta limitându-se doar la a aprecia onestitatea comisiei de evaluare, care i-a acordat calificativul „foarte bine” la atâta timp de la schimbarea sa din funcţie. „Normalul” despre care vorbeşte însă Banţa se produce la mai bine de o jumătate de an de la instalarea sa în funcţie.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: