Liber la meciuri de fotbal cu spectatori în România

Competițiile sportive se vor desfășura, din nou, cu fani în tribune în luna decembrie. Stadioanele se redeschid și ele, astfel că ultimele etape din 2021 din fotbalul românesc se vor disputa cu permisiunea accesului spectatorilor, după interdicția din 22 octombrie, după explozia cazurilor de COVID-19.

Ministerul Sportului a emis un comunicat de presă, în care anunță, în mare, și termenii după care se va face accesul fanilor. Astfel, așa cum era intuit de la bun început, doar persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 au posibilitatea să intre la meciuri, în limita a 30 la sută din capacitatea totală a stadioanelor.

Practic, doar vaccinații și persoanele trecute prin boală, acest ultim punct în funcție de anumite aspecte suplimentare, vor avea permis accesul la meciurile de fotbal și celelalte întreceri sportive. Față de interdicția din 22 octombrie, există o prevedere suplimentară, astfel că iubitorii sportului trebuie să aibă în vedere că accesul este condiționat de intervalul orar 05:00 – 21:00.

„Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

    sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

    se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului.

Ministerul Sportului face toate eforturile pentru a încuraja vaccinarea, pentru a promova sănătatea și viața. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021”, este comunicatul emis de Ministerului Sportului.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: