Liberalii au vorbit ca să se afle în treabă

Cel mai mult mă enervează la politicieni că vorbesc ca să se afle în treabă. Unii dintre ei au impresia că trebuie să spună una, alta, ca să aibă ziariştii ce scrie. Nu, domnilor, trebuie să vă expuneţi ideile, propunerile, ca să le afle oamenii de la care cereţi voturi din patru în patru ani.

Un exemplu de hai să vorbim aiurea ne-a oferit în ultimele săptămâni Partidul Naţional Liberal. Subiectul l-a lansat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, care spunea acum câteva săptămâni cum se va bate el să fie un gorjean pe lista partidului pentru europarlamentare, pe loc eligibil, şi cum va bate PSD în Gorj. A doua zi şi-a nuanţat declaraţia, a spus că e bun şi un loc semieligibil. A urmat o întreagă dezbatere, cine să fie, Romanescu ba vorbea de un mare profesor, ba de un eminent doctor, ba de un specialist în minerit.

Când a fost să facă o propunere concretă, ce ne oferă Marcel Romanescu? El şi filiala Târgu Jiu pe care o conduce anunţă că propunerea lor este Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. Lăsând la o parte faptul că Leuştean nu e nici medic, nici profesor, nici specialist în minerit, cel mai important este faptul că acesta nu îşi doreşte o astfel de candidatură. De ce a propus Romanescu un om care nu îşi doreşte să candideze? Unii zic că vom afla răspunsul în 2020, când ambii vor dori să candideze la şefia Consiliului Judeţean Gorj.

Romanescu este de multe ori pe lângă partid şi pune PNL Gorj în dificultate. Ca să îi răspundă cu aceeaşi monedă, liberalii au propus în şedinţă candidatura lui Romanescu. Şi, ce să vezi? Romanescu nu vrea. Câteodată stau şi mă întreb dacă ăsta e partid sau o grădiniţă pentru copii mari, care încă nu s-au maturizat. Şi parcă îi aud cum vor face mâine declaraţii despre cât de serios au discutat ei candidatura unui gorjean pentru Parlamentul European.

PNL vine prea des în spaţiul public cu chestiuni infantile şi acesta este motivul pentru care, pe o guvernare catastrofală, creşte în paşi de melc. În timp ce liberalii la Târgu Jiu se joacă de-a candidatul care nu vrea să candideze, cei de la nivel central pun toţi dinozaurii pe listă, de parcă Parlamentul European ar fi un azil unde să îşi trăiască ei ultimii ani de activitate.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: