Operaţiunea „Salvaţi PSD”

Pesediştilor le-a plăcut cu Dragnea, chiar şi celor care se dau acum disidenţi. Au avut în toată această perioadă putere, buget, neamuri angajate la stat, afaceri pe bani publici etc. Le-ar fi fost bune o lege a amnistiei şi nişte legi cu care să poată fura legal, dar ce să facă, nicio ţară nu-i perfectă.

În PSD nu are loc acum o luptă împotriva dictatorului Liviu Dragnea. Nici pe departe, chiar dacă acesta nu a împărţit chiar corect ciolanul cu colegii din partid. În PSD are loc o operaţiune de salvare a partidului, care are la bază prăbuşirea în sondaje a formaţiunii politice. Gabriela Firea încearcă să se impună ca lider al unei mişcări care nu mai poate fi oprită. De asta este atât de vocală, dar nu prea are şanse. Într-un fel sau altul, Dragnea va fi îndepărtat, dar partidul nu va fi preluat de Gabriela Firea.

Cunoscătorii spun că PSD a picat sub 30% intenţie de vot şi este pe trend descrescător. Ăsta este motivul mişcărilor care vor avea loc în următoarele săptămâni în partid, ăsta este şi motivul pentru care Gabriela Firea a devenit atât de vocală. Pesediştii ştiu că a fost atins punctul critic, dacă vor continua să scadă, s-ar putea să nu se mai oprească din cădere. Aşa că, deşi îi doare, vor căuta o formulă fără Dragnea. Oamenii trebuie să ştie însă că este doar o operaţiune de salvare a partidului, a găştii, nu un semn de recunoaştere a bătăii de joc permanente din ultimii doi ani.

Oamenii care sunt conştienţi că PSD a aplicat o politică greşită sunt cei care s-au manifestat acum un an - doi. Amintim aici pe primarul din Iaşi, Mihai Chirică, sau pe europarlamentarul Cătălin Ivan. Restul sunt doar „şobolănisme”, ca să citez din Gabriela Firea.

Din păcate pentru PSD, este puţin cam târziu. Dragnea nu este dispus să plece ca prostul din funcţie şi din această viaţă, după cum a şi spus, aşa că mai degrabă moare cu partidul de gât decât să se dea la o parte. Dragnea nu va demisiona nici dacă i-o vor cere un milion de pesedişti. Parcă văd că va veni ziua în care pesediştii se vor ruga să fie Dragnea arestat, ca să îşi salveze partidul.

Vizualizări: 741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: