Cârciumaru pică

Florin Cârciumaru s-a jucat cu Mihai Weber, cel care se şi vedea pe postul lui de preşedinte al PSD Gorj, iar acum savurează victoria. Este a nu ştiu câta oară când lui Cârciumaru îi iese faza asta. Zice că se retrage, că face pasul ba înapoi, ba lateral, după care se răzgândeşte, spune că se simte tânăr şi cu putere de muncă. De fiecare dată când pare că pică, Florin Cârciumaru pică... în picioare.

Aş fi tentată să cred că, dacă pică Dragnea, pică şi Cârciumaru. Doar că aşa am crezut şi când a picat Ponta, şi când a picat Geoană, şi când a picat Năstase. Cârciumaru are un al şaselea simţ, ştie exact momentul când să sară în altă barcă. Îmi aduc aminte când era pe scenă cu Geoană, la Craiova, promiţându-i susţinerea. A doua zi era în tabăra lui Ponta şi i-a fost bine încă mulţi ani.

Dincolo de abilitatea lui Cârciumaru de a obţine ce vrea de la liderii centrali, acesta este destul de atipic şi ca lider de organizaţie. Cârciumaru a dat impresia mereu că este preşedinte doar cu numele la PSD Gorj. Zece ani l-a lăsat pe Călinoiu să conducă partidul, deşi era numărul 2 în organizaţie. De fapt, l-a lăsat să facă munca politică, în timp ce el, Cârciumaru, a contribuit doar cu imaginea pe care şi-a făcut-o ca primar. Scandalurile politice le-a lăsat de asemenea pe seama lui Călinoiu, dar când pretenţiile acestuia au devenit prea mari, a devenit istorie. Nici astăzi nu este clar cum omul care avea toate sforile PSD Gorj în mână, plus bugetul judeţului, a fost scos pe tuşă.

Dacă ne întoarcem puţin în timp, ne putem aminti şi cât de puternic era Mischie când a fost dat la o parte şi pus Cârciumaru. Doar că atunci Cârciumaru nu a avut un rol, ci doar a acceptat să îi ia locul lui Mischie.

Una peste asta, deputatul Mihai Weber, deşi bine relaţionat la Bucureşti, nu are în Gorj nici pe departe puterea pe care au avut-o Mischie şi Călinoiu înainte de a fi înlăturaţi. Iar aliatul lui Cosmin Popescu este prea nou în PSD pentru a putea controla partidul, dar şi pentru a fi creditat de centru.

Se spune că Weber a greşit la un moment dat în relaţia lui cu Dragnea, pentru că a fost de partea lui Tudose când fostul premier a avut o tentativă de puci. Şi atunci Dragnea l-ar fi lăsat din braţe şi s-a reorientat spre Cârciumaru. Vicepremierul Stănescu ar fi încercat în ultimele luni să impună tabăra Weber la Gorj, dar a cam ieşit şi el din graţiile lui Dragnea.

Partea bună este că poate se formează şi la Gorj o tabără anti-Dragnea. Dar, presupunând că pică Dragnea, ceva îmi spune că tot Cârciumaru va fi primul lângă tabăra câştigătoare.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: